Germania dă din nou liber la sparanghel. Guvernul de la Berlin relaxează reglementările pentru angajaţii străini care lucrează în agricultură

Germania relaxează din nou reglementările privind angajaţii străini care lucrează în agricultură, după o decizie similară adoptată anul trecut, în contextul pandemiei de coronavirus (COVID-19).

31 mart. 2021, 17:17
Germania dă din nou liber la sparanghel. Guvernul de la Berlin relaxează reglementările pentru angajaţii străini care lucrează în agricultură

Muncitorilor străini le este permis să se afle în cea mai mare economie europeană, fără a plăti prestaţii sociale, pentru o perioadă de până la 102 zile, faţă de 70 de zile în mod obişnuit, a decis miercuri Guvernul de la Berlin. Germania va permite astfel lucrătorilor să fie angajaţi în agricultură pe teritoriul ţării pentru o perioadă mai lungă de timp, ceea ce va ajuta semănatul şi recoltarea, şi va asigura o bună aprovizionare cu produse interne, a explicat ministrul Agriculturii, Julia Kloeckner.

Reducerea migrării angajaţilor va ajuta de asemenea la reducerea şanselor de infectare transfrontaliere, a adăugat oficialul german, potrivit Agerpres.

Citeşte şi Germania a suspendat vaccinările cu AstraZeneca la persoanele sub 60 de ani. Peste 30 de cazuri de cheaguri de sânge raportate după vaccinarea cu acest ser

Anul trecut, limita a fost extinsă la 115 zile. Aproximativ 270.000 de persoane au fost înregistrate în 2020 ca „lucrători sezonieri” în agricultura germană.

Opoziţia susţine că decizia permite companiilor să practice „dumpingul social” – exploatarea forţei de muncă ieftine din străinătate.

Kloeckner a insistat că măsura adoptată de Germania cu privire la muncitorii străini care lucrează în agricultură este temporară şi reprezintă o excepţie, din cauza pandemiei.

Citeşte şi Teste obligatorii şi controale aleatorii. Germania e îngrozită de creşterea numărului de cazuri din Franţa şi sporeşte restricţiile la frontieră