Teste obligatorii şi controale aleatorii. Germania e îngrozită de creşterea numărului de cazuri din Franţa şi sporeşte restricţiile la frontieră

Germania va întări controalele sanitare în cazul călătorilor care sosesc din Franţa, prin 'teste obligatorii' şi 'controale aleatorii', a anunţat vineri şeful diplomaţiei de la Paris, Jean-Yves Le Drian,.

26 mart. 2021, 11:59
Teste obligatorii şi controale aleatorii. Germania e îngrozită de creşterea numărului de cazuri din Franţa şi sporeşte restricţiile la frontieră

Explozia epidemiei în Germania avansează mai rapid decât se aşteptau ei şi, în consecinţă, vor întări testele sanitare la intrarea pe teritoriul german din cauza extinderii epidemiei în acest moment în Franţa„, a afirmat Jean-Yves Le Le Drian la postul de radio France Info. „Aceasta înseamnă controale sanitare aleatorii sporite faţă de ceea ce există în prezent, cu teste obligatorii şi carantină recomandată„, a precizat el.

În privinţa lucrătorilor transfrontalieri sunt în curs discuţii cu regiunile vizate pentru ‘a încerca să fie adaptate cât mai bine posibil (aceste măsuri), astfel încât aceşti salariaţi să fie penalizaţi cât mai puţin posibil’. „Dar va exista obligaţia testelor sanitare”, a menţionat el.

Cancelarul Angela Merkel a anunţat că Germania va include Franţa pe lista ţărilor cu risc epidemiologic ridicat. Conform cotidianului Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ), preluat de Daily Express, decizia va fi anunţată vineri de Institutul Robert Koch.

Citeşte şi Haos în pandemie. Germania renunţă brusc la carantina de Paşte, Angela Merkel a convocat de urgenţă negocieri cu şefii landurilor

Până în prezent, departamentul Moselle, învecinat cu landurile Saar şi Renania-Palatinat, este singura zonă din Franţa considerată de Germania ca având risc ridicat. O astfel de măsură ar antrena restricţii importante de circulaţie, mergând de la obligaţia de a prezenta un test negativ la intrarea pe teritoriul german, până la intrarea în carantină timp de 10 zile sau chiar impunerea de controale stricte la frontiere.

Astfel de controale au fost impuse deja de Germania la graniţele cu Polonia, Cehia şi Tirolul austriac. În schimb, departamentul francez Moselle este supus unui regim mai flexibil de controale aleatorii şi teste antigenice pentru lucrătorii transfrontalieri.

Cancelarul Merkel a lăsat să se înţeleagă joi că Franţa în ansamblul său ar putea să beneficieze de acest tratament preferenţial şi să evite controalele stricte la frontiere, chiar dacă întreg teritoriul francez este considerat zonă cu incidenţă epidemică ridicată.

Citeşte şi Regulă obligatorie la intrarea în Germania. Toţi călătorii sunt obligaţi să prezinte un test PCR negativ, indiferent dacă au făcut sau nu vaccinul anti-Covid


loading...
Partenerii noștri