Germania, dată în judecată de 17.000 de refugiaţi

Publicat: Miercuri, 19 Octombrie 2016 09:21 // Actualizat: Miercuri, 19 Octombrie 2016 09:40 // Sursa: romaniatv.net

Cel puțin 17.000 de refugiați au dat în judecată autoritățile germane de la începutul acestui an și majoritatea dintre ei au avut câștig de cauză, relatează cotidianul Süddeutsche Zeitung, citat miercuri de thelocal.de.

Foto: citifmonline.com

Marea majoritate a plângerilor (15.000) au fost formulate de către sirieni, care formează cea mai numeroasă categorie de solicitanți de azil în Germania.

Șansele lor de a câștiga procesele intentate contra Biroul federal german pentru migrație și refugiați (BAMF) s-au dovedit a fi ridicate, în peste 90% din cazuri tribunalele administrative hotărând că ei au dreptul la protecție deplină în conformitate cu Convenția de la Geneva privind refugiații.

Deși acei refugiați care beneficiază de protecție secundară sunt feriți de expulzare, ei încă se confruntă cu dezavantaje considerabile în comparație cu persoanele ce beneficiază de statutul deplin de refugiat în Germania, potrivit Agerpres.

Citeşte şi Alertă în Germania: Mai multe şcoli din ţară au primit ameninţări cu atacuri armate

Începând din luna martie, numărul sirienilor care au primit doar protecție secundată din partea BAMF a sporit masiv. În perioada septembrie 2014 — martie 2016, BAMF a oferit protecție colectivă refugiaților sirieni, însă de la jumătatea lunii martie sirienii trebuie să solicite azil în mod individual, doar circa 60% primind protecție secundară.

În 2014, înainte de a fi introduse cazurile colective, aproximativ două treimi dintre refugiații sirieni au primit protecție deplină în Germania.

loading...
1 Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
Germania germania dată în judecată refugiaţi sirieni solicitanţi de azil
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
19 oct 10:29
Răspunde | Votează email 0 email
Nume
”Pe cine nu lași să moară, nu te lasă să trăiești” - proverb românesc...
1
EUR
4.8418
RON
11 Jul
noapte 15 °
zi 33 °
Ultimele joburi adaugate
24 H