Germania ia în calcul introducerea serviciului militar obligatoriu

Germania se gândește să revină la serviciul militar obligatoriu, după ce pacea în Europa a fost tulburată de invazia rusă din Ucraina. Ministrul Apărării a spus că renunțarea la această practică a fost o greșeală.

02 feb. 2023, 11:04
Germania ia în calcul introducerea serviciului militar obligatoriu

Asociația rezerviștilor a transmis că Germania nu se va putea apăra fără recruți. În schimb, comandantul militar al Armatei nu este de acord, deoarece vrea o armată de profesioniști bine pregătiți.

De aceeași părere este și liderul partidului liberal, parte a actualei coaliții. Serviciul militar obligatoriu este, mai degrabă excepția decât regula, în Uniunea Europeană și NATO. Dar din cauza Rusiei, situația se poate schimba. De exemplu, Danemarca vrea să facă armata obligatorie și pentru femei, potrivit Digi 24.

La aproape un an după ce cancelarul german Olaf Scholz a anunțat o creștere de 100 de miliarde de dolari pentru armata germană, iată o privire asupra stării forțelor armate și a industriei care depinde de supraviețuirea lor.

La mijlocul lunii ianuarie, Guvernul de la Berlin a anunțat un nou ministru al Apărării, după ce Christine Lambrecht a demisionat din funcție. De la invazia Rusiei în Ucraina în februarie anul trecut, aparatul de securitate al Germaniei a fost supus unei examinări sporite.

Citeşte şi: Cod vestimentar pentru oficialii europeni înainte de vizita în Ucraina: „Ţinută business. Fără verde, kaki sau culori prea vii”

Cu toate că Olaf Scholz a anunțat că va stimula armata, există germani care nu sunt de acord cu acest pas.

Asistenta socială Sabine Wuster a declarat pentru NPR că nu este de acord cu construirea unei armate.

”Sunt complet împotriva construirii armatei noastre. Cu cât avem mai multe arme, cu atât mai multe posibilități de război”, a spus aceasta.

Totuși, după ce i s-a adus aminte că este deja un război în Europa, ea  a spus ”ei bine, da. Am citit ieri că Germania are muniție suficientă doar pentru o zi. Așa că asta mă face nervos. Din punctul meu de vedere, nu ar trebui să existe arme. Și dacă am înceta să le mai producem, războiul ar lua sfârșit. Dar îmi dau seama și că lumea nu funcționează așa”.

Citeşte şi: Bombardamente intense, atacul a durat toată noaptea după ce a fost doborâtă o rachetă dinspre Fâşia Gaza