ALEGERI GERMANIA 2017: Frank-Walter Steinmeier a fost ales noul şef de stat UPDATE

Frank-Walter Steinmeier, fost ministru german, a fost ales de către Adunarea Federală drept noul preşedinte al Germaniei, informează presa internaţională.

12 feb. 2017, 10:52
ALEGERI GERMANIA 2017: Frank-Walter Steinmeier a fost ales noul şef de stat UPDATE

UPDATE: Frank-Walter Steinmeier a fost ales noul şef de stat al Germaniei. Acesta a obţinut 931 de voturi în favoarea sa. Rezultatele au fost comunicate de către Norbert Lammert, preşedintele Bundestagului (Camera inferioară a Parlamentului).

Preşedintele german are foarte puţină putere executivă, dar este considerat o importantă autoritate morală.

 

Preşedintele german are foarte puţină putere executivă, dar este considerat o importantă autoritate morală, informează MEDIAFAX.

Citeşte şi Germania oferă 1200 de euro refugiaţilor dispuşi să se întoarcă în ţările lor

Noul lider de stat îi va succeda lui Joachim Gauck, în vârstă de 77 de ani, care a anunţat în 2016 că nu-şi mai doreşte un al doilea mandat prezidenţial din cauza vârstei sale înaintate.

Preşedintele este ales de o adunare de 1.200 de membri formată din 630 legislatori ai Parlamentului din Camera inferioară şi un număr egal de reprezentanţi ai celor 16 landuri.

Frank-Walter Steinmeier, fostul ministru al Germaniei, este susţinut de marea coaliţie de centru-dreapta a cancelarului Angela Merkel şi de partide de centru-stânga.