Germania l-a arestat pe fostul bodyguard al lui Osama bin Laden. Bărbatul ar urma să fie deportat

Bărbatul de origine tunisiană este suspectat că ar fi un islamist radical care, pe vremuri, ar fi fost în serviciul teroristului Osama bin Laden. El se află în detenţie în Germania şi ar urma să fie deportat în Tunisia, a dezvăluit o ofcialitate a oraşului Bochum, potrivit Reuters.

26 iun. 2018, 10:52

Cazul Sami A. a stârnit furie, în Aprilie, după ce presa germană a informat că bărbatul primise în acest timp ajutoare sociale, în ciudaq faptului că agenţiile de securitate avertizaseră că prezenţa islamistului în Germania însemna o ameninţare potenţială.

Luni, poliţia a anunţat arestarea lui Sami A. la intervenţia autorităţilor din oraşul Bochum. El nu a opus arestării.

Peter van Dyk, un purtător de cuvânt din Bochuma informat, marţi, că Sami A. a fost trimis, luni, în faţa unui colmplet de judecată care a decis că suspectul va fi plasat în detenţie aşteptând deportarea.

Autorităţile germane au încercat de mai multe ori să îl deporteze pe bărbatul care locuia în Bochum încă din 1997.

În prezent, ministrul de Interne german le-a cerut autorităţilor germane să facă toate demersurile pentru deportarea lui Sami A, potrivit Reuters.

Osama bin Laden a fost fondatorul şi liderul mişcării islamiste Al-Qaida care a comis mai multe atacuri în ţări occidentale şi care au culminat cu atentatele de la World Trade Center, din 11 Septembrie 2001. Bin Laden a fost ucis în Mai, 2011, în ascunzătoarea sa din Pakistan, în care a fost ucis în urma unei operaţiuni a Forţelor Speciale americane.