Teste anti-Covid pe scară largă în Austria, pe modelul Slovaciei. Franţa pregăteşte vaccinarea masivă a populaţiei

Austria va efectua teste anti-Covid pe scară largă după încheierea perioadei de carantină ce va începe marţi şi va dura până pe 6 decembrie inclusiv, a anunţat cancelarul Sebastian Kurz.

16 nov. 2020, 10:53
Teste anti-Covid pe scară largă în Austria, pe modelul Slovaciei. Franţa pregăteşte vaccinarea masivă a populaţiei

Referindu-se la efectuarea de teste anti-Covid pe scară largă în Slovacia vecină, Sebastian Kurz a declarat pentru postul public de radio ORF: „Am decis aici în Austria (…) să urmăm aceeaşi cale„.

Guvernul austriac va oferi săptămâna viitoare mai multe detalii cu privire la acest proiect, care va fi „o provocare logistică”, potrivit cancelarului.

Cancelarul Sebastian Kurz a fost criticat pentru întârzierea acţiunilor mai radicale în această toamnă, când epidemia a început să se extindă din nou. Izolarea parţială a fost instituită acum două săptămâni, dar nu a reuşit să încetinească propagarea virusului.

Teste anti-Covid pe scară largă, Slovacia a efectuat 3,6 milioane de teste, în două weekend-uri

Peste 4.000 de persoane sunt în prezent internate în Austria pentru complicaţii din cauza COVID-19, dintre care aproximativ 560 în terapie intensivă, aproape de nivelul maxim pe care şi-l poate permite sistemul de sănătate. În total, 1.829 de oameni au murit în această ţară din cauza infecţiei, potrivit bilanţului oficial.

Citeşte şi Belgia redeschide şcolile, în plină pandemie de COVID-19. Cum revin elevii în clase

Austria are o populaţie de 8,9 milioane de locuitori.

Slovacia a efectuat teste rapide pe aproximativ 3,6 milioane din 5,5 milioane de locuitori (cu vârste între 10 şi 65 de ani) în ultimul weekend din octombrie şi pe primul noiembrie. Aceste teste au descoperit zeci de mii de asimptomatici, dar pozitivi la coronavirus, care au fost apoi izolaţi.

În acelaşi timp, Franţa pregăteşte vaccinarea în masă a populaţiei, după cum anunţă Les Echos. Potrivit informaţiilor publicate de ziar, guvernul de la Paris a rezervat deja aproximativ 90 de milioane de doze, urmărindu-se vaccinarea în masă în primul semestru al anului viitor.


loading...