Germania, record de decese COVID-19

Germania a înregistrat record de decese Covid-19. În ultimele 24 de ore, a raportat 410 decese înregistrate în rândul persoanelor infectate cu SARS-CoV-2. Cifrele îngrijorătoare au fost publicate chiar înaintea întâlnirii de miercuri a celor 16 lideri ai statelor federale germane cu Angela Merkel.

25 nov. 2020, 12:16
Germania, record de decese COVID-19
Germania, record de decese COVID-19

Germania, record de decese COVID-19. În cadrul şedinţei vor fi discutate măsurile epidemice care vor limita răspândirea coronavirusului în preajma sărbătorilor de iarnă.

Citeşte şi: Focurile de artificii de Revelion, interzise în Germania. Decizie fără precedent luată de guvernul de la Berlin în contextul pandemiei

Germania, record de decese COVID-19

Numărul de cazuri COVID-19 confirmate în Germania a crescut cu 18.633, atingând un total de 961.320 îmbolnăviri, relatează Reuters, pe baza datelor institutului pentru boli infecţioase Robert Koch (RKI), scrie Mediafax.

Deşi numărul cazurilor e cu 1.072 mai mare decât în ziua precedentă, faţă de recordul negativ înregistrat vineri Germania a raportat azi cu 5.015 mai puţine infectări. În schimb, decesele au atins un prag îngrijorător. Cele 410 victime din ultimele 24 de ore au dus totalul morţilor provocate de COVID-19 la un total de 14.771. Săptămâna trecută, raportările arătau 305 decese zilnice, iar pe 2 noiembrie, ziua în care Germania a introdus un blocaj parţial, bilanţul era de doar 49 decese pe zi.

Germania, noi măsuri pentru sărbători

Una dintre ele este limitarea numărului de participanţi la petrecerile de Crăciun şi Revelion la zece persoane provenite din mai multe gospodării. Copiii mai mici de 14 ani nu vor fi cu toate acestea luaţi în calcul în aplicarea acestor restricţii.

Citeşte şi: Un canibal a fost arestat în Germania. Oamenii legii au descoperit oasele victimei într-un parc

Restricţiile ar urma să fie în vigoare între 23 decembrie şi 1 ianuarie, propun landurile, care recomandă o plasare în carantină a participanţilor înainte şi după sărbători, informează AFP şi dpa, citate de Agerpres.

Guvernul federal şi ale landurilor vor discuta de asemenea cu comunităţile religioase pentru a lua măsuri pentru slujbele religioase, în scopul reducerii contactelor, potrivit textului, care recomandă totodată evitarea reuniunilor religioase ocazionate de evenimente speciale.

Landurile se pronunţă împotriva interzicerii ca atare a petardelor şi focurilor de artificii în 31 decembrie, subiect foarte dezbătut zilele acestea în Germania, unde utilizarea de materiale pirotehnice foarte puternice de către particulari generează cheltuieli de milioane de euro.

Materialele pirotehnice trebuie interzise în locurile şi pe străzile foarte frecventate, pentru a evita formarea de grupuri mari”, se spune în text, ce recomandă cu toate acestea să se evite organizarea de focuri de artificii pentru Revelion.