Germania recunoaşte că nu a fost pregătită să combată atentatele de la Târgul de Crăciun

Autorităţile germane "nu erau pregătite corespunzător" pentru atacul de la Târgul de Crăciun de la Berlin, a afirmat marţi ministrul Justiţiei, Heiko Maas, la împlinirea unui an de la atentatul terorist, relatează dpa.

19 dec. 2017, 16:11
Germania recunoaşte că nu a fost pregătită să combată atentatele de la Târgul de Crăciun

„Nu eram pregătiţi corespunzător pentru consecinţele unui astfel de atac terorist asupra celor afectaţi”, a scris Maas într-un editorial apărut în ziarul Tagesspiegel.

„Pentru asta, nu putem decât să prezentăm scuze victimelor şi celor rămaşi în urmă”, a adăugat el.

Autorităţile din Berlin marchează marţi un an de la atacul terorist cu camionul de la un Târg de Crăciun din capitală, soldat cu moartea a 12 persoane, potrivit Agerpres.

În amintirea victimelor este inaugurat marţi un memorial în piaţa Breitscheidplatz. Linia de bronz lungă de 17 metri gravată în asfalt urmăreşte să simbolizeze rana pe care atacul a lăsat-o în vieţile apropiaţilor victimelor.

Citeşte şi Lia Olguţa Vasilescu anunţă pe Facebook: „27, 28, 29 decembrie NU vor fi zile libere!”

În plus, numele victimelor au fost gravate pe scările Bisericii Memoriale Kaiser Wilhelm, care este amplasată în piaţă, potrivit Agerpres.

Luni, Angela Merkel i-a primit la cancelarie pe membrii familiilor persoanelor ucise în atac, în prima sa întâlnire cu acest grup după criticile privind lipsa sa de răspuns la respectivele decese.

Întâlnirea, care a durat mai mult decât cele două ore alocate, a avut loc la două săptămâni după ce membri ai familiilor i-au trimis Angelei Merkel o scrisoare deschisă în care au descris atacul ca fiind „o consecinţă tragică a inacţiunii politice a guvernului dvs.”.