Germania recunoaşte GENOCIDUL ARMEAN şi se face coresponsabilă

Publicat: Joi, 23 Aprilie 2015 22:58 // Actualizat: Joi, 23 Aprilie 2015 22:58 // Sursa: romaniatv.net

Germania a recunoscut joi seară pentru prima dată 'genocidul' armean, prin vocea președintelui său Joachim Gauck, care a subliniat 'coresponsabilitatea' germană în această crimă, transmite AFP, citată de Agerpres. 

''Trebuie și noi, germanii, să ne facem treaba în privința memoriei'', a declarat șeful statului german, care a evocat ''o coresponsabilitate și chiar, potențial, o complicitate (a Germaniei) în genocidul armenilor''.

Gauck a participat la o ceremonie religioasă la Berlin, în ajunul manifestărilor oficiale de la Erevan cu ocazia centenarului masacrului comis de turcii otomani în perioada 1915 — 1917.

În prezent, Turcia nu acceptă ca evenimentele tragice ce au avut loc la începutul secolului trecut pe teritoriul ei actual să fie catalogate drept genocid, potrivit Agerpres.

Citeşte şi "Epilog" la genocidul armean: Ambasadorul Turciei în Franţa se întoarce la Paris

În timp ce guvernul de la Erevan susține că peste 1,5 milioane de armeni au fost uciși atunci, autoritățile de la Ankara recunosc existența a numai câtorva sute de mii victime în rândul armenilor, dar nu ca urmare a unei campanii sistematice și premeditate de exterminare în masă, ci doar din cauza războiului în care turcii și armenii s-au găsit fiecare într-unul din cele două blocuri militare adverse, susținând faptul că masacre au fost comise în ambele tabere.

loading...
2 Comenteaza // Vezi comentarii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
23 apr 23:40
...dată ‘genocidul’ armean, prin vocea președintelui său Joachim Gauck, care a subliniat ‘coresponsabilitatea’ … mai mult Citeste articolul la sursa: ...
23 apr 23:24
...‘coresponsabilitatea’ germană în această crimă, transmite AFP, citată de Agerpres.  Citește mai departe…   ...
1
EUR
4.8741
RON
28 Oct
noapte 10 °
zi 20 °
Ultimele joburi adaugate
24 H