Germania ridică de astăzi restricţiile pentru cetăţenii vaccinaţi. Aceştia au dreptul să circule noaptea şi nu vor mai intra în carantină

Locuitorii din Germania care sunt consideraţi complet imunizaţi la noul coronavirus nu vor mai trebui să respecte restricţiile impuse pe timpul nopţii şi anumite restricţii privind contactul social începând de duminică la miezul nopţii.

09 mai 2021, 08:34
Germania ridică de astăzi restricţiile pentru cetăţenii vaccinaţi. Aceştia au dreptul să circule noaptea şi nu vor mai intra în carantină

Oricine din Germania a primit ambele doze de vaccin anti-COVID-19 sau s-a refăcut după ce a fost bolnav de COVID-19 se va putea întâlni în privat, fără restricţii, cu alte persoane din aceeaşi categorie. Când se întâlnesc cu persoane nevaccinate, aceştia nu vor fi nevoiţi să respecte limita de contact.

Totodată, RFI transmite că persoanele complet imunizate nu vor trebui să intre în carantină după revenirea din călătorii, cu excepţia unor cazuri specifice – de exemplu, dacă revin dintr-o zonă în care o variantă a virusului face ravagii – şi nici nu vor trebui să demonstreze că au un rezultat negativ pentru a intra în magazine sau a beneficia de servicii.

Citeşte şi Germania confirmă că se întrevede finalul pandemiei. Ministrul Sănătăţii: „Valul al treilea pare spart”

Peste 31% din populaţia Germaniei a primit primul vaccin, a anunţat vineri Institutul Robert Koch, iar un procent de 8.8% a fost complet vaccinat.

Obligativitatea de a purta măşti de protecţie şi de a menţine distanţarea socială va continua să fie impusă în anumite situaţii şi clădiri.

Citeşte şi Germania vrea să vaccineze toţi copiii între 12 şi 15 ani până la finalul lunii august

În acelaşi timp, joi, Germania a anunţat că va permite ca vaccinul anti-COVID-19 dezvoltat de compania AstraZeneca să fie administrat adulţilor de toate vârstele şi intenţionează să ofere adolescenţilor între 12 şi 18 ani un vaccin împotriva noului coronavirus până la sfârşitul lunii august, întrucât doreşte să îşi accelereze campania de vaccinare.

Miniştrii Sănătăţii din cele 16 landuri germane s-au pus de acord cu ministrul federal al Sănătăţii, Jens Spahn, pentru a anula o decizie precedentă, care restricţiona vaccinul AstraZeneca şi îl autoriza doar pentru persoanele de peste 60 de ani. Jens Spahn a mai spus totodată că actualul interval de 12 săptămâni între prima şi a doua doză a vaccinului AstraZeneca ar putea fi scurtat.

„Ambele măsuri ne vor permite să accelerăm şi mai mult campania noastră generală de vaccinare”, a spus Jens Spahn. Problemele iniţiale legate de aprovizionarea cu vaccinuri şi obstacolele birocratice au făcut ca Germania, cea mai puternică economie a Europei, să aibă parte de un debut lent al campaniei sale de vaccinare.


loading...
Partenerii noștri