Germania confirmă că se întrevede finalul pandemiei. Ministrul Sănătăţii: „Valul al treilea pare spart”

Germania pare să fi depăşit valul al treilea al epidemiei de COVID-19, a declarat vineri ministrul federal al sănătăţii, Jens Spahn, anunţând o uşoară scădere a numărului de infectări confirmate.

07 mai 2021, 13:11
Germania confirmă că se întrevede finalul pandemiei. Ministrul Sănătăţii: „Valul al treilea pare spart”

„Tendinţa din ultimele săptămâni se confirmă. Valul al treilea pare spart”, a spus Jens Spahn, într-o conferinţă de presă. „Numărul de infectări scade din nou, dar rămâne totuşi la un nivel ridicat„, a nuanţat ministrul Sănătăţii din Germania.

Germania a fost puternic lovită de un al treilea val al pandemiei, pentru stăvilirea căruia a decis, în premieră, impunerea interdicţiei de circulaţie pe timp de noapte, cu începere de la ora locală 22:00, la nivel naţional. În plus, în vreme ce mai multe ţări europene au ales să permită redeschiderea treptată a magazinelor şi teraselor, în Germania majoritatea magazinelor, cu excepţia celor cu produse esenţiale, rămân închise, unele de mai bine de şase luni. Vineri, Parlamentul a dat totuşi undă verde unor măsuri de relaxare a restricţiilor pentru persoanele vaccinate sau care au trecut prin infecţia cu coronavirus.

Potrivit dpa, aceste persoane se vor putea întâlni fără restricţii de număr şi nu vor fi luate în calcul în grupurile în care se află şi nevaccinaţi.

De asemenea, nu li se va mai aplica interdicţia de a ieşi din casă după ora 22:00. „De la sfârşitul lui aprilie, cifrele scad uşor„, a subliniat şi Lothar Wieler, preşedintele Institutului Robert Koch (RKI), în aceeaşi conferinţă de presă.

Citeşte şi Când se termină al treilea val al pandemiei COVID. Dr. Virgil Musta: „Trendul descendent va continua. Sunt convins ca lucrurile vor merge bine”

Cifrele de contaminare ‘nu scad peste tot cu aceeaşi viteză, dar scad’, a adăugat el, subliniind că o mare contribuţie a avut comportamentul celor care au înţeles să-şi limiteze contactele sociale. Lothar Wieler a remarcat, de asemenea, că accelerarea campaniei de vaccinare este „o veste foarte îmbucurătoare”.

Până acum, peste 26 milioane de persoane au primit o primă doză, iar în jur de 7,3 milioane au încheiat schema de vaccinare.

Vineri, Germania a raportat 18.485 de infectări cu coronavirus confirmate în ultimele 24 de ore şi un total de 3.491.988 de cazuri, dintre care aproape 85.000 urmate de decese, potrivit RKI.

Citeşte şi Germania vrea să vaccineze toţi copiii între 12 şi 15 ani până la finalul lunii august


loading...
Partenerii noștri