Germania se pregăteşte să doteze armata pentru a face faţă unor posibile conflicte

Berlinul a anunţat că intenţionează să reintroducă în serviciu 100 dintre tancurile la care a renunţat în urmă cu patru ani, ca răspuns faţă de tensiunile cu Rusia din cauza crizei din Ucraina, relatează Deutsche Welle în pagina electronică.

12 apr. 2015, 09:13
Germania se pregăteşte să doteze armata pentru a face faţă unor posibile conflicte

Un purtător de cuvânt al Ministerului german al Apărării, Jens Flosdorff, a declarat că armata urmează să plătească 22 de milioane de euro să răscumpere 100 de tancuri de luptă de tip Leopard-2 de la industria apărării. Planul de echipare a armatei germane cu tancuri suplimentare intervine după ce Germania a decis, în urmă cu patru ani, să reducă numărul acestora de la 350 la 225.

Anunţul apare în contextul în care NATO încearcă să îmbunătăţească timpul de reacţie al forţei sale rapide, în urma anexării Peninsulei ucrainene Crimeea de către Rusia, anul trecut, şi pe fondul crizei din estul Ucrainei. Potrivit Reuters, Berlinul caută „să se asigure că trupele germane sunt pregătite de acţiune ca răspuns la îngrijorări provocate de atitudinea belicoasă a Rusiei”. Modernizarea flotei de tancuri de tip Leopold-2 urmează să înceapă în 2017. Oficiali NATO au decis în februarie să creeze o forţă de reacţie rapidă, pentru a face unor provocări reprezentate de criza ucraineană şi extremiştii islamişti. Miniştrii Apărării din statele membre NATO au decis, de asemenea, să dubleze mărimea forţei Alianţei.