Germania va plăti în luna decembrie ajutorul energetic de urgență. O serie de modificări legislative intră în vigoare luna aceasta

Germania introduce o serie de măsuri legislative începând cu luna decembrie, cea mai importantă fiind ajutorul de la stat pentru cei care se încălzesc cu gaz.

07 dec. 2022, 08:55
Germania va plăti în luna decembrie ajutorul energetic de urgență. O serie de modificări legislative intră în vigoare luna aceasta
Germania oferă ajutor pentru încălzirea cu gaz

La sfârșit de 2022, Germania vine cu o serie de schimbări pentru consumatori. Cei care vor beneficia de sprijinul financiar din partea guvernului federal sunt chiriașii și proptietarii de apartamente, va fi plătită o rată forfetară energetică pentru pensionari, iar orarul de iarnă pentru căile ferate va intra în vigoare.

Milioane de gospodării din Germania vor fi ajutate de stat să acopere costurile pentru gaz și încălzirea centrală. Facturile din luna decembrie vor fi acoperite integral sau parțial prin ajutorul de urgență.

A douăsprezecea parte din consumul anual prevăzut în septembrie 2022 servește ca bază pentru calcularea transferului de costuri. Procedeul a fost gândit astfel pentru a crea un stimulent pentru a economisi energie.

Citește și: Germania vrea să combată inflația prin plafonarea prețurilor energiei electrice și gazelor naturale, începând din 2023. Subvenții de 200 de miliarde de euro

Cetățenii care locuiesc în locuințe închiriate și care plătesc factura la gaz de la proprietar ar putea să nu beneficieze în mod direct de reducere. Proprietarii au timp un an de zile pentru a efectua facturarea. Scutirea plății pentru chiriași e prognozată pentru a intra în vigoare cel târziu în decembrie 2023, conform ZDF Heute.

Alocație forfetară de energie pentru pensionari

Toți pensionarii din Germania vor primi o sumă forfetară de 300 de euro pentru prețul energiei în luna decembrie, pentru a atenua creșterea costurilor. Nu este nevoie de o cerere, banii fiind plătiți prin intermediul birourilor de plată a pensiilor.

Nu doar în sistemul energetic vor exista schimbări importante. Orarul de iarnă al multor companii de transport intră în vigoare de la 11 decembrie. O nouă linie de mare viteză va fi deschisă între Wendlingen și Ulm, ceea ce le va permite pasagerilor să călătorească mai rapid între Stuttgart și München. Prețurile biletelor de călătorie pe distanțe lungi vor fi majorate în tot statul german.

Citește și: Subvenție suplimentară pentru căldură de până la 400 de euro pe gospodărie în Austria