Germania vrea lockdown pentru nevaccinați. Țara europeană se lovește de noi recorduri negative în ceea ce privește pandemia COVID!

Germania se confruntă cu o situație gramitică din cauza creșterii mare a cazurilor de COVID. Țara pune presiune pentru formarea unei noi coaliții de guvernare.

15 nov. 2021, 14:21
Germania vrea lockdown pentru nevaccinați. Țara europeană se lovește de noi recorduri negative în ceea ce privește pandemia COVID!
Lockdown în Germania

Germania vrea lockdown pentru nevaccinați. În acest context, cele trei partide implicate – social-democraţii (SPD), Verzii şi liber-democraţii (FDP) – lucrează la un plan cu noi restricţii ce îi au în vedere în special pe cei nevaccinaţi împotriva COVID-19, într-o încercare de a stopa transmiterea virusului.

Germania vrea lockdown pentru nevaccinați. Țara euopreană se lovește de noi recorduri negative în ceea ce privește pandemia COVID!

Numărul spitalizărilor la 100.000 de persoane – un indicator cu importanţă crescută în contextul vaccinării unei mari părţi din populaţie – era vineri de 4,7, în creştere, dar departe de recordurile din valurile precedente.

Probabilul viitor cancelar, social-democratul Olaf Scholz, a declarat luni, când o nouă rundă de negocieri de coaliţie a început la Berlin, că “vom lua toate deciziile necesare pentru a ataca situaţia infectărilor”, potrivit Agerpres.

Partenerii viitoarei coaliţii plănuiesc, “practic, un lockdown pentru nevaccinaţi”, a afirmat deputatul social-democrat Dirk Wiese la postul public ZDF.

Conform unui proiect de decizie consultat de dpa, persoanele nevaccinate vor avea nevoie de un test negativ la coronavirus pentru a călători cu autobuzul sau trenul, precum şi la locul de muncă. Restricţii în privinţa contactelor ar fi de asemenea posibile.

Restricţii de circulaţie sau închiderea restaurantelor nu par a face parte din planul actual.

Noua lege ar permite landurilor să impună diferite măsuri mai stricte în funcţie de situaţia infectărilor, a afirmat deputatul Wiese.

“Nu ne temem să luăm decizii impopulare”, a subliniat el.

Vecinii de la sud, austriecii, au introdus de luni un lockdown impus persoanelor nevaccinate împotriva COVID-19, care vor putea să-şi părăsească locuinţele doar pentru cumpărături esenţiale, pentru a merge la lucru sau la medic.

Pe de altă parte, în țara noastră numărul cazurilor COVID-19 continuă să scadă. În ultimele 24 de ore s-au înregistrat puţin peste 2.000 de noi infectări cu virusul SARS-COV 2. Este cel mai mic număr de cazuri COVID-19 din ultimele două luni.

Conform datelor existente la nivelul CNCCI la data de 15 noiembrie 2021, ora 10.00, în intervalul de 24 de ore, au fost înregistrate 2.136 cazuri de persoane pozitive cu SARS-COV-2, dintre care 37 sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 180 de zile după prima infectare. Este cel mai mic număr de cazuri COVID-19 din ultimele două luni. Mai exact din 13 septembrie, când au fost raportate 1.849 de infectări cu SARS-COV 2 în 24 de ore.

Până astăzi, 15 noiembrie, pe teritoriul României au fost înregistrate 1.744.440 de cazuri de infectare cu noul coronavirus (COVID – 19), dintre care 9.731 sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 180 de zile după prima infectare. 1.587.856 de pacienți au fost declarați vindecați.

Citește și: Proiectul privind certificatul verde COVID obligatoriu pentru angajaţi, amânat cel puţin o săptămână. Florin Cîțu vrea ca toţi nevaccinații să își plătească singuri testele