Germanii reeditează opera lui Hitler pentru prima oară după cel de-al doilea război mondial

Publicat: Miercuri, 25 Aprilie 2012 12:17 // Actualizat: Miercuri, 25 Aprilie 2012 16:40 // Sursa: RTV.net

O editură germană a anunţat că se pregăteşte să publice din nou una dintre cele mai controversate cărţi ale istoriei, Mein Kampf sau memoriile fostului dictator nazist Adolf Hitler. Decizia unei edituri din landul Bavaria este cel puţin şocantă în ţara fostului dictator, care nu a avut nicio astfel de iniţiativă de aproape 70 de ani.

Landul german deţine copyright asupra cărţii încă de la sfârşitul celui de-al doilea război mondial, iar aceste drepturi de autor nefolosite până acum se vor prescrie în 2015. "Mein Kampf" este interzisă în Austria şi Rusia, scrie Daily Mail, dar în mod paradoxal nu şi în Germania.

În luna ianuarie, o revistă germană a reaprins controversa când a încercat să publice extrase din carte însoţite de comentarii critice, scrie la rândul său publicaţia americană New York Times. Autorităţile germane au dat publicaţia respectivă în judecată, motivând că a încălcat drepturile de autor deţinute de editura din Bavaria.

Acum, editura este contra cronometru pe măsură ce drepturiel de autor îi expiră şi a anunţat că va republica mein Kampf în versiunea ei proprie, pentru a reduce efectele neplăcute ce ar putea fi resimţite de cei acre au amintiri traumatizante de pe urma regimului hitlerist. Astfel, versiunea reeditată va conţine şi comentarii care vor contrazice multe dintre argumentele aduse de Hitler, scrie Der Spiegel.

marţi, ministrul de Finanţe al landului Bavaria, Markus Soder, a declarat publicaţiei germane noua versiune a cărţii va face lumină asupra "catastrofei mondiale pe care un asemenea tip de gândire (cum a fost cel al lui Hitler,n.r.)  ar pute-o provoca."

 

 

 

 

 

 loading...
2 Comenteaza // Vezi comentarii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
25 apr 16:26
Răspunde | Votează email 0 email
Kint
E amuzant cum si de ce se tem oamenii. Pentru ca cineva a facut niste lucruri regretabile nu inseamna ca tot ce a spus si gandit a fost gresit. Dimpotriva, daca asta ar fi fost cazul atunci nu ar fi ajuns foarte departe.

Aveti putin respect chiar si pentru cei care au gresit grav.
25 apr 12:53
Răspunde | Votează email 0 email
dodo
N ar strica un nou Hitler!!La noi mai ales ...
1
EUR
4.7798
RON
20 Jan
noapte -4 °
zi 1 °
Ultimele joburi adaugate
24 H