Germanii vor să construiască cel mai mare parc fotovoltaic din România la Târgu Cărbuneşti

Nemţii vor să facă bani cu soarele din România. Mai muţi investitori din Germania vor să transforme 56 de hectare din localitatea Târgu Cărbuneşti în cel mai mare parc fotovoltaic din România. 46 de milioane de auro vor costa cele câteva sute de panouri solare care vor fi amplasate pe terenul pe care nu demult păşteau oile.

RomaniaTV.net
22 oct. 2012, 09:07
Germanii vor să construiască cel mai mare parc fotovoltaic din România la Târgu Cărbuneşti

După luni de negocieri, autorităţile din Târgu Cărbuneşti au convins un grup de investitori nemţi să facă cea mai mare instalaţie de produs energie solară din România. Oamenii de afaceri vor vinde statului curentul produs aici.

„În momentul de faţă, este cel mai mare parc din ţară. Or fi şi altele, dar 20 de megavaţi e o putere mare de realizat, de finanţat şi deocamdată suntem primii”, a declarat investitorul Virgil Kappes.

Primarul se bucură că vor intra mai mulţi bani în bugetul local, iar localnicii speră că vor fi angajaţi în parcul amenajat de nemţi.

„Pentru comunitatea locală, câteva zeci de locuri de muncă, impozite pe aceste salarii, impozit pe clădire, impozit pe teren”, a precizat Mihai Mazilu, primarul din Târgu Cărbuneşti.

Investitorii speră ca parcul fotovoltaic să fie dat în folosinţă până la sfârşitul anului.