Gerul a pus stăpânire pe Harghita

După 24 de ore de ninsoare viscolită, în Harghita s-a instalat gerul. Din fericire, nu mai sunt drumuri blocate şi se circulă în condiţii de iarnă.

RomaniaTV.net
26 ian. 2012, 10:48
Gerul a pus stăpânire pe Harghita

Cea mai scăzută temperatură din Harghita, de minus 13 grade celsius s-a înregistrat la Topliţa şi la staţia meteo Bucin. La Joseni cea mai scăzută valoare termică a fost de minus 10 grade celsius, iar la Miercurea Ciuc mercurul din termometre a coborât la minus opt grade.

Ninsorile au încetat în cursul nopţii, dar încă viscoleşte, vântul suflă cu peste 55 de kilometri pe oră şi transportă zăpada adunată în afara carosabilului pe şosele, îngreunând traficul rutier.

Se circulă îngreunat pe DN 12 A pe sectorul Lunca de Jos, Lunca de Sus, pe DN 12 C în zona Lacul Roşu, pe DN 13 A la vârful Calonda, în bazinul Odorhei şi în trecătoarea Harghita precum şi pe DN 13.

Stratul de zăpadă variază între 60 de centimetri şi un metru şi 10 centimetri, cel mai consistent fiind în pasul Bucin.

Din fericire nu sunt drumuri blocate, restricţiile pentru vehiculele de mare tonaj au fost ridicate, toate drumurile din judeţ sunt practicabile, se circulă în condiţii de iarnă pe carosabilul acoperit cu până la trei centimetri de zăpadă tratată cu antiderapant.