Gerul a pus stăpânirea pe România. Temperaturile au coborât până la minus 28 de grade. După ger vin ninsori, dar și lapoviță și polei

Ger năprasnic în toată țara, oameni morți din cauza frigului. Ultima victimă este un bărbat de 41 de ani din Suceava care a fost găsit mort în curte chiar de tatăl său.

10 feb. 2023, 08:51
Gerul a pus stăpânirea pe România. Temperaturile au coborât până la minus 28 de grade. După ger vin ninsori, dar și lapoviță și polei

Gerul a pus stăpânirea pe România. Noaptea trecută a fost cea mai geroasă noapte din această iarnă. În zeci de orașe s-au înregistrat temperaturi foarte scăzute. Chiar și la București au fost minus 12 grade. După ger vin ninsori, dar și lapoviță cu formare de polei.

Termometrele au coborât noaptea trecută până la minus 29 de grade. Cel mai frig a fost în Buzău. Temperaturi sub minus 20 de grade au fost și în Apuseni, la Stâna de Vale, în Făgărași, în Negrești – Vaslui. În Brașov s-au înregistrat minus 24 de grade, potrivit ANM.

 

Gerul cumplit va persista vineri în cea mai mare parte a țării. Vineri dimineață se înregistrau minus 28 de grade la Întorsura Buzăului. La Brașov era la ora 8 minus 24 de grade în oraș.

Frig este și la București. Sunt minus 9 grade la Băneasa și minus 8 la Filaret.

 

Când scăpăm de gerul năprasnic. Prognoza meteo pentru 13 februarie – 13 martie

Săptămâna 13.02.2023 – 20.02.2023
Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României. Regimul pluviometric estimat pentru acest interval va fi deficitar în toate regiunile.

Săptămâna 20.02.2023 – 27.02.2023
Temperatura medie a aerului va avea valori mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă la nivelul întregii țări, dar mai ales
în regiunile extracarpatice. Cantitățile de precipitații vor fi local excedentare în zona Munților Apuseni și în nordul Carpaților Orientali, iar în rest se vor situa în general în jurul celor normale pentru acest interval.

Săptămâna 27.02.2023 – 06.03.2023
Temperaturile medii vor fi ușor mai ridicate decât cele specifice pentru această perioadă în regiunile extracarpatice, iar în rest vor fi
apropiate de cele normale. Regimul pluviometric va fi apropiat de cel normal pentru acest interval la nivelul întregii țări.

Săptămâna 06.03.2023 – 13.03.2023
Mediile valorilor termice se vor situa peste de cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României. Cantitățile de precipitații vor fi în general apropiate de cele normale pentru această perioadă, posibil ușor excedentare în zonele montane.