România îngheață la propriu! Temperaturile au scăzut la -30 de grade noaptea trecută, la Întorsura Buzăului

România îngheață la propriu, iar meteorologii nu au deloc vești bune. Noaptea trecută temperaturile au scăzut extrem de mult în toată țara. La Întorsura Buzăului au fost înregistrate -30 de grade.

09 feb. 2023, 09:51
România îngheață la propriu! Temperaturile au scăzut la -30 de grade noaptea trecută, la Întorsura Buzăului
România îngheață la propriu! Temperaturile au scăzut la -30 de grade noaptea trecută, la întorsura Buzăului

Temperaturile au scăzut la -30 de grade noaptea trecută, la întorsura Buzăului. Vremea va continua să se mențină extrem de rece până sâmbătă, spun meteorologii care au emis un cod galben pentru 13 județe din Transilvania, Maramureș şi Moldova.

Citește și Ger năprasnic și ninsori viscolite în România, apoi vremea se încălzește. Temperaturile vor scădea până la minus 20 de grade. Prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni

Temperaturile au scăzut la -30 de grade noaptea trecută, la Întorsura Buzăului

Meteorologii spun că în această perioadă, temperaturile minime se vor situa între -25 şi -18 grade.

Vremea va fi deosebit de rece în cea mai mare parte a Transilvaniei, Maramureșului și Moldovei. Noaptea și dimineața va fi ger, iar temperaturile minime se vor situa în general între -25 și -18 grade.

ANM a anunțat că în această dimineață, cea mai scăzută temperatură a fost -31 grade Celsius, înregistrată la Întorsura Buzăului.

Potrivit ANM, temperaturile minime prognozate pentru această noapte, probabil cea mai rece noapte de la începutul anului sunt :

  • – 25 grade Miercurea Ciuc;
  • – 25 grade Joseni;
  • – 25 grade Toplța;
  • – 25 grade Întorsura Buzăului;
  • – 22 grade Sfântu Gheorghe;
  • – 20 grade Brașov;
  • – 20 grade Sibiu;
  • – 20 grade Suceava;
  • – 18 grade Botoșani;
  • – 17 grade Târgu Mureș;
  • – 16 grade Piatra Neamț;
  • – 16 grade Bacău;
  • – 15 grade Iași;
  • – 15 grade Vaslui;
  • – 11 grade Craiova;
  • – 10 grade Galați;
  • – 9 grade București.

Prognoza meteo 9 februarie 2023

Vremea va fi rece, local deosebit de rece în centru și est, geroasă mai ales dimineața și noaptea în cea mai mare parte a țării, au spus meteorologii.

Prognoza meteo 9 februarie 2023, la noapte, în țară

Vremea va fi geroasă în nord, nord-est, centru, la deal și la munte și pe alocuri în rest. Temperaturile minime vor fi cuprinse între -18 și -6 grade, cu valori mai scăzute în estul Transilvaniei, nordul Moldovei și în depresiunile intramontane, până spre -22…-25 de grade, dar și ușor mai ridicate pe litoral. Cerul va fi temporar noros în regiunile sudice, unde cu totul izolat vor mai fi condiții de ninsori slabe și mai mult senin în rest. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări (viteze în general de 35…45 km/h) în Dobrogea, în sudul Moldovei și în estul Munteniei, amplificând senzația de frig. Pe spații mici se va forma ceață cu depunere de chiciură.

Prognoza meteo 9 februarie 2023, la noapte, în București

Vremea va fi rece, posibil geroasă la periferie. Cerul va deveni variabil, iar vântul slab. Temperatura minimă va fi de -9…-6 grade.

Prognoza meteo 9 februarie 2023, joi, în țară

Vremea va fi rece, local deosebit de rece în centru și est, geroasă mai ales dimineața și noaptea în cea mai mare parte a țării. Temperaturile maxime vor fi cuprinse în general între -5 și 3 grade, iar cele minime vor fi cuprinse între -18 și -6 grade, cu valori mai scăzute în estul Transilvaniei, nordul Moldovei și în depresiunile intramontane, până spre -22…-25 de grade, dar și ușor mai ridicate pe litoral. Cerul va fi variabil în regiunile sudice și mai mult senin în rest. Vântul va sufla slab și moderat, cu ușoare intensificări pe parcursul zilei pe litoral și în sudul Banatului. Pe arii restrânse va fi ceață, asociată cu depunere de chiciură sau fulguială.

Prognoza meteo 9 februarie 2023, joi, în București

Vremea va fi rece, geroasă dimineața și noaptea. Cerul va fi variabil ziua și mai mult senin seara și noaptea, iar vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 2 grade, iar cea minimă va fi de -11…-7 grade.

Citește și Prognoza meteo din bătrâni. Mihai Voropchievici anunţă cum va fi vremea în februarie: „Toate vin pe nepregătite”