Gerul se menţine în weekend. Va mai ninge în sud-estul ţării VEZI PROGNOZA PE TREI ZILE

Vremea va fi extrem de rece în următoarele zile. Ninsorile vor fi active mai mult dimineaţă şi, în special, în sud-estul ţării. Gerul se menţine în weekend, iar maximele vor fi atât de mici, încât vor atinge valori normale pentru noapte.

RomaniaTV.net
26 ian. 2012, 17:07
Gerul se menţine în weekend. Va mai ninge în sud-estul ţării VEZI PROGNOZA PE TREI ZILE

După o noapte geroasă, vineri vom avea parte de o zi extrem de rece. Maximele vor fi negative în toată ţara. Valorile termice vor fi în plină zi de la minus 10 grade până la cel mult 0-2 grade în Banat. Ninsorile vor mai fi active dimineaţă, în special în sud-estul ţării. Vântul va continua să fie puternic în această parte a ţării, dar în restul regiunilor, vremea începe să dea semne că s-ar ameliora.

În masivele Făgăraş şi Bucegi a intrat în viguare codul roşu de avalanşă. La altitudini mari este posibilă declanşarea spontană de avalanşe de mari dimensiuni.

Presiunea atmosferică este în creştere de la 754 mm coloană de mercur, spre valoarea normala de 760 mm coloana de mercur.

Bucureştenii nu vor avea nici un motiv de bucurie vineri din partea vremii. Nu numai că ziua va începe cu minus 10 grade, dar nici măcar la orele amiezii nu vom simţi vreo încălzire. Maxima nu va trece de minus 8 grade. În plus, fulguieşte şi vineri, iar vântul, deşi va sufla cel mult moderat, va scădea la nivel de percepţie temperatura până la minus 20 de grade Celsius.

Sâmbătă vremea va fi geroasă. Maximele vor fi atât de mici, încât vor atinge valori normale pentru noapte. În aceste condiţii, vorbim de valori între minus 12 grade în est şi centru şi nu mai mult de un grad, două în vest. Ninsorile se mai restrâng însă, dar ceaţa şi chiciura reintră în paleta de fenomene meteo, în timp ce în Dobrogea şi la munte, vântul rămâne extrem de puternic.

Bucureştenii vor avea o zi de sâmbătă deloc plăcută. Maxima nu trece de minus 8 grade, după cele minus 15 din zori, ceaţa şi chiciura sunt primele pe ordinea de zi, dar măcar ninsorile se opresc în Capitală.

Gerul se menţine şi duminică. Mai mult, se instalează încă şi mai hotărât. Maximele vor fi între minus 13 grade în depresiuni şi doar în vest, la adăpostul munţilor, maximele saltă un grad peste limita de îngheţ. Dar măcar iese soarele. Norii se retrag şi, chiar dacă dimineaţă se aşteaptă ceaţă la câmpie, amiaza se anunţă destul de însorită.

Bucureştenii au parte şi duminică tot de minus 8 grade, dar şi aici norii vor fi mai puţini, iar vântul nu se înteţeşte.