GER şi ninsori, anunţate pentru sfârşitul săptămânii. VEZI PROGNOZA PE TREI ZILE

Gerul s-a instalat încă din noaptea de marţi spre miercuri şi, potrivit meteorologilor, nu va ceda în unele zone ale ţării nici în zilele următoare. Mai mult, şi vântul va spori senzaţia de frig. De miercuri a intrat în vigoare şi o atenţionare cod galben de vânt puternic şi viscol, pentru Dobrogea, sudul şi estul Munteniei şi sudul Moldovei, cu valabilitate, până joi, seara, la ora 20.00.

RomaniaTV.net
18 dec. 2012, 14:29
GER şi ninsori, anunţate pentru sfârşitul săptămânii. VEZI PROGNOZA PE TREI ZILE

Joi, cerul rămâne mai mult noros în regiunile extracarpatice. În est şi în sud-est mai ninge temporar, iar vântul care suflă încă tare în Dobrogea, în Bărăgan şi în sudul Moldovei mai viscoleşte ninsoarea cu rafale ce pot trece încă de 60, 70 km/h. În celelalte regiuni norii mai acoperă doar temporar cerul şi ninge izolat. În schimb în zonele joase dimineaţa izolat va fi ceaţă asociată cu chiciură. Ziua începe cu ger în centrul şi în nord-estul ţării, dar masa de aer rece aflată peste ţara noastră face ca vremea să fie rece chiar şi la amiază, cu maxime cuprinse în general între -10 grade în nordul Moldovei şi cel mult 1 grad în sud-vestul extrem. În sud-est însă vântul alert scade drastic temperatura resimţită de organism chiar şi sub -10 grade.

Zi de iarnă autentică va fi şi în Capitală. Cerul rămâne dincolo de pătura consistentă de nori din care mai ninge slab, iar vântul mai scade din intensitate, dar şi aşa amplifică senzaţia de frig pătrunzător dată de cele aproximativ -6 grade prognozate de meteorologi pentru amiază.

Vineri, vremea e geroasă dimineaţa în special în est şi în centru, apoi rămâne rece în toată ţara. Maximele prognozate de meteorologi sunt de la aproximativ -10 grade în nordul Moldovei până la cel mult 2 grade peste pragul de îngheţ în Banat. Cerul rămâne mai mult noros în regiunile sudice şi estice, unde izolat mai ninge slab, în timp ce în restul ţării soarele se arată printre nori. Izolat, mai ales dimineaţa, va fi ceaţă cu depunere de chiciură.

Frig va fi şi în Bucureşti, la care adăugăm cerul mai mult noros şi condiţiile de ninsoare slabă, dar şi pe cele de ceaţă şi chiciură din primele ore. Vântul nu întrece măsura şi amiaza vine cu maxime în jur de -4 grade.

Sâmbătă, tabloul meteorologic este foarte asemănător cu cel din ziua precedentă, adică ger dimineaţa mai ales în est şi în centru şi frig pătrunzător apoi chiar şi la amiază, cu minime de la -10 grade în nordul Moldovei până la cel mult 1 grad în Banat. Vântul e mai alert doar pe litoral unde sporeşte senzaţia de frig. Cerul e temporar noros, dar şanse mai mari să ningă slab sunt în vest şi în centru. În primele ore mai ales izolat e ceaţă cu depunere de chiciură.

În Bucureşti, vremea rămâne rece pentru data din calendar, cu nori mulţi, dar şi câteva raze de soare. Vântul abia îşi face simţită prezenţa, iar la amiază termometrele arată doar în jur de -5 grade, cu aproximativ 8 grade sub media climatologică.

Încheiem săptămâna în aceeaşi notă, adică ger dimineaţa mai ales în est şi în centru, dar şi cu înnorări şi ninsoare tot mai extinse noaptea în sud şi în sud-vest. Maximele sunt sub cele normale, în general de la -8 la 2 grade, mai mici în estul Transilvaniei şi în Moldova. De luni până la jumătatea săptămânii, adică în timpul sărbătorilor de Crăciun vremea se menţine rece, geroasă noaptea şi dimineaţa. Ninsorile îşi fac cel mai probabil simţită prezenţa luni şi marţi în sud şi în centru.