Gest de cruzime fără seamăn: Un bărbat a ucis doi cai cu toporul, din răzbunare

Gest de cruzime fără seamăn. Un bărbat din judeţul Galaţi a vrut să se răzbune pe fratele său şi i-a omorât cu bestialitate caii. Sub ochii tuturor, el a lovit cele două animale cu toporul direct în cap, până le-a omorât.

RomaniaTV.net
29 aug. 2012, 05:35
Gest de cruzime fără seamăn: Un bărbat a ucis doi cai cu toporul, din răzbunare

Cei doi fraţi din comuna Măstăcani se certau de ceva timp pe averea părinţilor. Marţi s-au întâlnit pe uliţa satului şi s-au luat la ceartă. Fratele mai mare s-a năpustit cu un topor asupra cailor.

Negru de furie, bărbatul nu s-a mulţumit doar cu atât. Şi-a ameninţat apoi şi rudele.

Cazul a intrat în atenţia protecţiei animalelor, dar şi a poliţiştilor.

„În judeţul Galaţi nu am mai avut aşa ceva (…) este o infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau amendă penală de la 1.000 la 10.000 de lei”, a declarat Lazăr Deomid, de la Protecţia Animalelor Galaţi.

„În prezent, poliţiştii desfăşoară activităţi sub aspectul săvârşirilor de rele tratamente aplicate animalelor şi distrugere”, a precizat Bogdan Cojocaru de la IPJ Galaţi.

Bărbatul nu se află la primul incident, el a mai făcut închisoare după ce a furat câteva oi.

Un caz asemănător s-a petrecut săptămâna trecută, când în comuna Drajna de Jos, din judeţul Prahova, trei cai au fost găsiţi de stăpâni într-o baltă de sânge. Un vecin a vrut să se răzbune şi le-a tăiat limbile. Medicii veterinari au reuşit să le trateze. animalele.