Gest emoționant în Polonia. Mai multe femei au lăsat cărucioarele propriilor copii pe peroanele gării pentru mamele refugiate – FOTO

O lume întreagă îi susține pe ucrainienii care sunt victimele nevinovate ale cruzimii armatei ruse, în frunte cu Vladimir Putin.

04 mart. 2022, 17:02

Gest emoționant în Polonia. Românii au arătat o solidaritate fără precedent și au ajutat refugiații ucrainieni cu mâncare, cazare gratuită și transport. Nici vecinii lor din Polonia nu au fost indiferenți. O fotografie a făcut înconjurul lumii, după ce mai multe mame poloneze au lăsat pe peronul unei gări cărucioare, pentru ca mamele refugiate să le poate lua pentru copiii lor.

Gest emoționant în Polonia. Mai multe femei au lăsat cărucioarele propriilor copii pe peroanele gării pentru mamele refugiate – FOTO

Imaginea a fost publicată pe pagina de Facebook a emisiunii Scena și Ecranul, difuzată de Radio România Cultural:

”TEATRU DE RĂZBOI:

Mame dintr-un oraș din Polonia au lăsat, pe peronul gării, cărucioarele propriilor copii pentru mamele refugiate, care vin din Ucraina cu copiii în brațe.

O mamă a născut într-o stație de metrou din Kiev. Sute de copii stau în adăposturi subterane deja de o săptămână. Mulți s-au refugiat împreună cu părinții lor. Alții au murit în bombardamente. În Ucraina au fost bombardate școli, grădinițe și orfelinate.

Două mame din Rusia au mers la ambasada Ucrainei, cu cei 5 copii ai lor între 7 și 11 ani, să depună flori și desenele copiilor pe care scrisesetă NU RĂZBOIULUI. Au fost arestați și au rămas jumătate de noapte în închisoare.
FOTO: Gianna Kouka / Dmytro Kuleba”, se arată în postare.

Mercenarii ruși au primit ordin să-l omoare pe președintele Ucrainei, Volodimir Zelensky. Liderii grupării Wagner, şi trupele cecene au fost principalele instrumente, dar se pare că servicile secrete ruse au „scăpat” informaţii către inamici.

Peste 400 de mercenari ruși se află în acest moment la Kiev cu ordine de la Kremlin în încercarea de a-l asasina pe președintele Volodimir Zelenski și de a înlătura guvernul său, principalul scop fiind ca Moscova să poată relua controlul, conform publicației The Times .

Una dintre tentative a fost condusă de mercenarii din grupul Wagner, susținut de Kremlin, cunoscut pentru operațiunile din Orientul Mijlociu, dar și din Mali. Grupul Wagner a suferit pierderi majore în timpul atacului asupra clădirii unde se afla Zelensky.

Mai mult, liderii grupării Wagner au fost ”alarmați” de acuratețea informațiilor pe care armata ucraineană le avea despre operațiune, care a fost anticipată și dejucată astfel încât aproape toți militarii din comando-ul Wagner au fost uciși.

Citește și: Război în Ucraina, bilanţ actualizat. Oleksii Reznikov: Şobolanii de la Kremlin deja tremură. 196 de ore de apărare”