GEST EXTREM făcut de un român din Anglia care nu avea bani să vină acasă de Sărbători

Un tânăr de 27 de ani din România a recurs la un gest extrem din dorința de a se întoarce acasă, la familia lui. Cel puţin acesta a spus el că a fost motivul pentru care a jefuit un pensionar aflat în cârje.

11 dec. 2015, 07:45
GEST EXTREM făcut de un român din Anglia care nu avea bani să vină acasă de Sărbători

Pentru că nu avea bani pentru biletul de întoarcere în țară, Valentin Leocan i-a furat portofelul unui britanic de 86 de ani, iar, ulterior, a scos din contul bătrâului suma de 500 de lire. Prins de autorităţi, Valetin le-a spus judecătorilor că l-a jefuit pe pensionar pentru că nu avea bani şi voia să plătească un drum de întoarcere în România. Mai mult, Leocan nu l-a rănit pe pensionar, iar banii au fost, ulterior, returnaţi.

Citeşte şi SCENE INCREDIBILE. O femeie a snopit în bătaie un bărbat care O ATACASE

Românul nu este, însă, la prima abatere de acest gen. Cu trei săptămâni înainte de acest furt, Leocan, condamnat și în România pentru jaf, a bătut un angajat al unei case de pariuri din Thetford, (Norfolk) şi a furat 200 de lire din casa de marcat, împreună cu un complice, tot din România, Silviu Fieraru, de 29 de ani. Un judecător l-a condamnat pe român la 32 de luni de închisoare pentru acest incident.

Pentru această nouă abatere, Leocan a fost condamnat la încă 2 ani și jumătate de închisoare, pe motiv că l-ar fi „vânat” pe pensionarul vulnerabil, care se deplasa în cârje.

După ce-și va ispăși pedeapsa, Leocan nu va fi deportat în România, întrucât judecătorul din Dorchester nu a emis un ordin în acest sens.