Gest impresionant al unui dascăl din România. Le-a cumpărat tablete elevilor săi

Cu ajutorul unei fundaţii şi al unui antreprenor, o învăţătoare din Mehedinţi le-a cumpărat elevilor săi tablete. Acum, cei 22 de micuţi de clasa a doua pot continua şcoala de acasă.

28 apr. 2020, 06:19
Gest impresionant al unui dascăl din România. Le-a cumpărat tablete elevilor săi

Elisabeta Păcuraru este învăţătoare la clasa a II-a, de la Şcoala din satul Eşelniţa, judeţul Mehedinţi. Deşi şcoala online a devenit obligatorie, învăţătoarea şi-a dat seama că nu poate lucra cu micuţii pentru că nu aveau tablete. Aşa că, ajutată de o fundaţie şi un antreprenor, acest lucru a devenit posibil.

„20 de copii din 21 au primit tablete de la mine, iar o fetiţă avea deja. Eu nu am ştiut să lucrez şi m-am înscris la un curs şi am cerut ajutorul celor care ştiu …. să deschidă bine o tabletă”, a spus Elisabeta.

Președintele Klaus Iohannis a anunţat, luni, că, pentru majoritatea elevilor, în acest an şcolar grădiniţele, şcolile, universităţile nu se vor redeschide. Pentru aceştia cursurile urmează să fie reluate în toamnă. Mediiile vor fi închise cu notele pe care le au acum.

Excepţie fac elevii din anii terminali, clasa a VIII-a, a XII-a şi a XIII-a, care vor putea reveni la şcoală în perioada 2 – 11 iunie. Anul şcolar se încheie pe 12 iunie, iar până atunci vor continua formele de învăţământ la distanţă. Examenele naţionale se vor organiza aşa cum au fost programate de Ministerul Educaţiei, cu respectarea măsurilor de distanţare socială.

Citeşte şi ŞCOLI ÎNCHISE. Ce s-ar putea întâmpla, în toamnă, dacă ar apărea un al doilea val de infectări. Orban: „Lucrurile sunt foarte clare”