Gest impresionant făcut de o firmă din România pentru copii, înainte de Sărbătorile de iarnă: Donează peste 1.000 de tablete

HS Timber Group, o fabrică de cherestea din România, donează peste 1000 de tablete copiilor din comunităţile locale în care îşi desfăşoară activitatea.

10 dec. 2020, 14:31
Gest impresionant făcut de o firmă din România pentru copii, înainte de Sărbătorile de iarnă: Donează peste 1.000 de tablete

Gest impresionant făcut de o firmă din România, înainte de Sărbătorile de iarnă. HS Timber Group este alături de comunitățile locale în care activează și donează peste 1.000 de tablete (inclusiv abonamentul la Internet plătit pentru un an) către 32 de școli din 13 județe, înainte de sărbătorile de iarnă, potrivit stiripesurse. 

Gest impresionant făcut de o firmă din România, înainte de Sărbătorile de iarnă. „Pentru cine muncim, dacă nu pentru copiii noştri”

„Pentru cine muncim, dacă nu pentru copiii noștri! Ce e mai important decât educația? Este esențial să fim alături de copii, în special când au atâta nevoie de ajutor.

Situația generată de pandemie a adus schimbări majore, școala a trebuit să se adapteze, iar copiii din mediile defavorizate au cel mai mult de suferit.  Prin inițiativa „Împreună!” colaborăm cu administratorii școlilor din zonele în care activăm pentru a oferi sprijinul nostru acestor copii,” a declarat Dan Bănacu, director general al HS Timber Productions.

Citeşte şi O pensionară imobilizată la pat a donat o sumă impresionantă pentru copiii săraci de la Cioca Boca

Judit Istok, directorul Școlii Gimnaziale Orban Balasz din Moacșa, județul Covasna, spune că mulţi dintre elevii săi  au dificultăți de adaptare la școala online din cauza lipsei echipamentului adecvat sau a infrastructurii necesare.

„Majoritatea acestor copii participă la cursuri online numai dacă asigurăm noi echipamente și ceea ce avem ca rezervă nu este suficient. Prin această donație, 24 de copii vor avea o șansă, o oportunitate de a-și îmbunătăți viitorul. Tableta este un instrument personal, care va putea fi folosit la școală și după sfârșitul acestei perioade dificile, ” a declarat Judit Istok.

Şi Marcela Țugulea, director al Școlii Gimnaziale Regina Elisabeta din Rădăuți, se confruntă cu aceleaşi probleme

„În școala noastră sunt elevi care provin din familii cu mai mulți copii, astfel că numărul dispozitivelor electronice este insuficient. Pentru acești elevi, tableta, însoțită de un abonament la internet pentru un an, este un pas important pentru reducerea decalajelor, o șansă de recuperare pentru toți, o șansă de mai bine,” a spus directorul Marcela Țugulea.

Donația celor peste 1.000 de tablete, în valoare de 272.000 de Euro, continuă eforturile companiei din primăvară. Sub deviza «Împreună!», compania a contribuit direct și a susținut activitățile autorităților și organizațiilor locale în lupta pentru prevenirea răspândirii COVID-19, prin donații și sponsorizări de echipamente medicale și materiale sanitare de peste 307.000 de Euro.

De la intrarea pe piața din România în anul 2003 prin deschiderea primei fabrici de cherestea, la Sebeș, HS Timber Group joacă un rol important în comunitățile locale în care activează. HS Timber Group are la această dată aproape 3.000 de angajați.