Gest inedit făcut de primarul Aradului. A mers în gară cu o şurubelniţă să demonteze tăbliţele de pe bănci

Primarul Aradului Gheorghe Falcă a mers în gară pentru a demonta plăcuţele de pe băncile pe care scrie ”Timişoara”, instalate recent de Regionala CFR. Greşeala a fost sancţionată de arădeni pe reţelele de socializare.

16 feb. 2016, 15:10
Gest inedit făcut de primarul Aradului. A mers în gară cu o şurubelniţă să demonteze tăbliţele de pe bănci

Băncile pe care scrie ”Regionala CFR Timişoara” au fost montate recent în Gara Arad, care a fost modernizată cu fonduri europene, devenind una dintre cele mai moderne gări din Europa de Est, după cum au afirmat reprezentanţii autorităţilor.

Arădenii au fotografiat băncile şi au postat comentarii critice în mediul online, arătând că mulţi călători aflaţi în trecere pot să fie induşi în eroare, crezând că se află în Timişoara. Primarul Gheorghe Falcă a mers în gară pentru a vedea care este situaţia şi a încercat să demonteze plăcuţele cu ajutorul unei şurubelniţe.

”Am constatat însă că erau prinse cu nituri puşcate”, a spus Falcă, citat de arq.ro.

Citeşte şi: Primarul Aradului, Gheorghe Falcă, acuzat că strânge bani negri pentru campania electorală

Edilul a purtat discuţii cu reprezentanţii Regionalei CFR, iar aceştia au promis că băncile vor fi schimbate.

”Au spus că au fost comandate bănci pentru gările din regională, iar la Arad au fost montate pe peroane 14 bucăţi. Au fost receptivi şi au dat asigurări că toate aceste bănci vor fi schimbate. Au şi început operaţiunea înainte să plec din gară”, a declarat Falcă.

Primăria a solicitat ca pe bănci să fie trecut numele oraşului, edilul afirmând că a primit asigurări în acest sens de la Regionala CFR.

În luna decembrie, ministrul Transporturilor, Dan Costescu, a participat la recepţia parţială a lucărilor de modernizare efectuate în Gara Arad. Investiţia, în valoare de aproximativ 334 milioane lei, a fost începută în 2012, ca parte din proiectul de reabilitare a liniei de cale ferată cuprinsă între frontiera cu Ungaria (Curtici) şi Simeria, tronson care face parte din coridorul feroviar pan-european.