Gest nobil pedepsit cu dosar penal. Un medic veterinar, anchetat după ce a salvat o căţeluşă şi puii ei

Situaţie absurdă în judeţul Gorj. Un medic veterinar din Târgu Jiu este anchetat penal după ce a salvat un câine cu trei pui de la îngheţ. Bărbatul a fost reclamat tocmai de şefa unei organizaţii pentru protectia animalelor, care l-a acuzat de furt.

12 ian. 2017, 14:46
Gest nobil pedepsit cu dosar penal. Un medic veterinar, anchetat după ce a salvat o căţeluşă şi puii ei

Un scandal monstruos a început după ce un veterinar a aflat că o căţeluşă cu puii ei este ţinută afară la -15 grade Celsius, în adăpostul Primăriei Târgu Cărbuneşti. Bărbatul a încercat să o adopte cu forme legale însă s-a lovit de o lungă birocraţie şi de angajaţi răuvoitori.

„Ca atare am sarit gardul, am luat catelusa, am adus-o la masina, am luat si puii si am venit incoa. Catelusii se aflau afara, erau in tarc. Dar totusi la minus 10 grade nu e suficient pentru acesti trei puiuti”, povesteste medicul.

Potrivit România TV, cu toate că veterinarul practic a salvat femela şi puii de la moarte, șefa adăpostului și-a pus angajata să îl reclame la poliție.

„Am ajuns la Târgu Carbunesti, am dat declaratii. Momentan sunt anchetat pentru furt”, mai spune veterinarul.

Anchetatorii și primarul din localitate spun că veterinarul a făcut un gest nobil și fiind o situație de forță majoră cazul ar putea fi clasat. Căţeluşa împreună cu puii au rămas până la soluţionarea cazului la cabinetul veterinar.