Gest revoltător: Mona Lisa, mânjită cu mâncare, la Muzeul Luvru (VIDEO + FOTO)

Eveniment incredibil petrecut la Muzeul Luvru, din Paris. Mona Lisa, pictural lui Leonardo da Vinci, a fost mânjită cu mâncare.

30 mai 2022, 14:07
Gest revoltător: Mona Lisa, mânjită cu mâncare, la Muzeul Luvru (VIDEO + FOTO)

Un vizitator al muzeului din Franța s-a hotărât să se facă remarcat printr-o ispravă care a devenit virală în media. Individul a decis să arunce cu felii de tort în opera pictorului italian, sub ochii tuturor celorlalți vizitatori.

Bărbatul care a comis fapta se afla într-un caun cu rotile și purta o perucă, potrivit martorilor. Delicventul era deghizat. După intervenția agenților de securitate s-a ridicat imediat din scaunul cu rotile și a fost condus la secție.

„Mi se pare ireal, dar un bărbat îmbrăcat ca o bătrână s-a ridicat dintr-un scaun cu rotile și a încercat să spargă sticla de protecție a Giocondei. Apoi a aruncat cu tort pe geam și cu trandafiri în jurul lui înainte de a fi preluat de forțele de securitate”, a scris un utilizator Twitter.

 

Explicația extremistului care a încercat să distrugă tabloul Mona Lisa

 

Individul care a recurs la gestul extrem susține că s-a dat în spectacol pentru o cauză nobilă.

Gândiți-vă la Pământ. Există oameni care distrug Pământul. Gândiți-vă la asta. Artiștii vă spun: „gândiți-vă la Pământ”. Toți artiștii, gândiți-vă la Pământ. De aceea am făcut asta. Gândiți-vă la planetă”, a strigat bărbatul, potrivit BFM TV.

Din fericire, Gioconda nu a fost distrusă, pentru că aceasta este protejată de o sticlă specială, securizată.

 

Istoric dificil pentru Mona Lisa

 

Pictura a fost realizată în anul 1503 de către Leonardo da Vinci. De-a lungul timpului au avut loc mai multe încercări de a o distruge sau fura.

Până la montarea sticlei speciale, un bărbat a artuncat cu acid sulfuric în pictură, în anii ’50, afectând creația italianului, iar un student din Bolivia a aruncat cu o piatră spre ea.

În 2009, un turist din Rusia a aruncat cu o cană de ceai spre pictură. În 1911, pictura a fost furată și găsită după aproape trei ani.