Gest superb: câți bani au donat Gică Hagi și Gică Popescu pentru victimele cutremurelor devastatoare din Turcia

Gică Hagi și Gică Popescu sunt alături de cetățenii din Turcia, puternic afectați socio-economic, în urma seismelor devastatoare. Cei doi foști mari fotbaliști au preferat să facă mai mult, decât să vorbească.

13 feb. 2023, 22:06
Gest superb: câți bani au donat Gică Hagi și Gică Popescu pentru victimele cutremurelor devastatoare din Turcia
Lovitură devastatoare pentru Gică Hagi!

Gică Hagi și Gică Popescu, doi dintre cei mai iubiți fotbaliști care au jucat în campionatul Turciei, se implică în ajutorarea victimelor, în urma seismelor care au făcut prăpăd. Cei doi foști mari sportivi au donat 50.000 de euro pentru poporul turc, prin intermediul clubului de fotbal Farul Constanța.

Printre fotbaliștii care au donat se numără și Daniel Pancu. Rapidistul a donat nu mai puțin de 25.000 de euro victimelor cutremurelor din Turcia.

„Așa cum turcii nu îi uită pe Hagi și Popescu, nici noi nu avem cum să uităm Turcia.

Astăzi, împreună cu Gică Hagi, am fost în vizită la Excelența Sa Ozgur Kivanç Altan, Ambasadorul Turciei în România.

Clubul Farul Constanța a asigurat Ambasadei Turciei tot sprijinul în această perioadă extrem de dificilă și a venit în ajutorul victimelor cu o donație de 50.000 de euro.

Îi mulțumim Excelenței Sale pentru primirea făcută și ne dorim din suflet ca veștile rele ce vin dinspre Turcia să se încheie, iar poporul turc să rămână puternic”, este mesajul postat de Gică Popescu pe pagina sa oficială de Instagram.

 

Gică Popescu, Gică Hagi și Daniel Pancu, fotbaliști români respectați în Turcia

 

Gică Popescu a jucat în perioada 1997-2001 în tricoul celor de la Galatasaray și a câștigat patru titluri de campion al Turciei, două Cupe ale Turciei, o Cupă UEFA și Supercupa Europei.

De partea cealaltă, Gică Hagi a evoluat în tricoul „CimBom” în perioada 1996-2001. Față de Gică Popescu, Hagi a câștigat și două Supercupe ale Turciei. Împreună, cei doi au adunat 370 de apariții pentru Galatasaray. Hagi a și antrenat în Turcia, pe Bursasport, în perioada iulie – noiembrie 2003 și Galatasaray, în perioada martie 2004 – mai 2005, respectiv octombrie 2010 – martie 2011.

Daniel Pancu a evoluat de-a lungul timpului pentru Beșiktaș și Bursaspor, în Turcia.

Gică Hagi a fost votat în repetate rânduri drept „cel mai bun fotbalist străin din istoria campionatului Turciei”.