Gest emoţionant de Sărbători. Familia Alexandrei Măceşanu va ajuta familia pădurarului ucis în Maramureş

Familia pădurarului din Maramureș care a fost ucis în timp ce încerca să oprească niște hoți de lemne, se află într-un impas în pragul sărbătorilor de iarnă. familia Alexandrei Măceşanu, adolcescenta pe care Gheorghe Dincă susţine că a ucis-o, a decis să ajute.      

09 dec. 2019, 14:09
Gest emoţionant de Sărbători. Familia Alexandrei Măceşanu va ajuta familia pădurarului ucis în Maramureş

Familia Alexandrei Măceşanu, fata omorâtă de Gheorghe Dincă, principalul suspect în cazul „Caracal“, oferă o lecţie de altruism. Prin fundaţia înfiinţată în memoria tinerei, mama şi tatăl ei vor să ajute familia lui Liviu Pop, pădurarul găsit mort în codrul Maramureşului în 16 octombrie.

Unchiul Alexandrei a postat un mesaj pe Facebook prin care anunța că urmează să facă o faptă bună în prag de sărbători.  „Adevăraţii EROI ai României sunt persoane ca Alexandra sau pădurarul Liviu Pop, ucis în Maramureş de către un clan interlop, clan acoperit şi acum de către autorităţi! Ei sunt exemplele copiilor noştri, nu unele vedete şmecherite din sistem care caută funcţii pe la Bucureşti. De aceea am hotărât, după discuţia cu Teodora şi cu Nelu, să oferim prin Fundaţia «Alexandra Măceşanu» familiei pădurarului ucis sălbatic pentru că apăra pădurile românilor, familie din care fac parte 3 copii mici (2 copii de 1 an şi unul de 5 ani) următoarele: toate hainele necesare pentru următorii 2 ani pentru copii, jucării, alimente, consumabile (pampers, rechizite, etc) dar şi o sumă de bani pentru medicamentele necesare copiilor pentru următorii 2 ani”, a scris Alexandru Cumpănaşu pe Facebook.

Soția și cele trei fetițe locuiesc într-o casă care nu este terminată și nici nu mai au posibilitatea de a se întreține. sensibilizat de drama familiei rămase fără niciun sprijin, Alexandru Cumpănașu a hotărât să o ajute pe mama rămasă văduvă la o vârstă mult prea fragedă.   

Mai mult, Alexandru Cumpănaşu a arătat că împreună cu reprezentanţii Coaliţiei Naţionale pentru Modernizarea României (CNMR) a decis să-i ofere lui Liviu Pop distincţia de Ambasador CNMR pentru curaj.  „Fundaţia va mai acorda şi o sumă de bani familiei acestui EROU pentru acoperirea altor cheltuieli, în condiţiile în care statul nostru nenorocit acordă o pensie de urmaş de 1000 ron/lună pentru creşterea celor 3 copii şi pentru soţie. Am stabilit şi cu colegii din CNMR al cărei preşedinte sunt, acordarea acestui om obişnuit a titlului de Ambasador CNMR pentru curaj. Este o iniţiativă pur civică şi solicit ajutorul tuturor spartanilor care vor face parte din Fundaţia «Alexandra Măceşanu» să ajutăm familia acestui adevărat EROU”, a mai adăugat Alexandru Cumpănaşu.