Gestul eroic al unui băieţel de 5 ani. Şi-a salvat sora din casa cuprinsă de flăcări

Un băieţel de doar 5 ani din statul american Georgia a dat dovadă curaj şi de prezenţă de spirit după ce camera în care dormea a fost cuprinsă de flăcări. Noah şi-a pus viaţa în pericol ca să-şi salveze sora din foc şi, pentru că nu s-a pierdut cu firea, a reuşit să-şi salveze întreaga familie.

RomaniaTV.net
14 feb. 2020, 20:45
Gestul eroic al unui băieţel de 5 ani. Şi-a salvat sora din casa cuprinsă de flăcări

Noah Woods şi cei şapte membri ai familiei sale dormeau în momentul în care casa lor din comitatul Bartow din statul Georgia a luat foc duminică. Băieţelul s-a trezit din somn în momentul în care camera în care era împreună cu sora lui de doi ani a fost invadată de fumul dens.

Copilaşul de cinci ani a dat dovată de o prezenţă de spirit ieşită din comun pentru vârsta sa. Şi-a luat sora şi a fugit pe geam din casa cuprinsă de flăcări, relatează CNN.

Noah nu s-a oprit, însă, aici. A intrat în locuinţă pentru a salva şi câinele familiei. Apoi, a fugit la casa unchiului care locuieşte vizazi. Împreună cu reuşit să alerteze întreaga familie.

Băieţelul a primit titlul de pompier de onoare

„Am mai întâlnit cazuri în care copiii şi-au alertat familiile de pericol, dar ce a făcut acest băieţel de cinci ani a fost extraordinar”, a declarat Dwayne Jamison, şeful Departamentului de Pompieri din comitatul Bartow.

Incendiul care a distrus întreaga casă a fost provocat de un scurtcircuit. Pompierii chemaţi de urgenţă au acordat primul ajutor băieţelului şi altor patru membri ai familiei care au suferit arsuri minore şi au inhalat fum.

Familia lui Noah a cerut comunităţii pentru că a rămas fără un acoperiş deasupra capului.

Datorită eroismului de care a dat dovadă, Noah a fost numit pompier de onoare şi a fost premiat asemenea salvatorilor profesionişti.


loading...