Gestul impresionant al vicecampionului olimpic Marius Cozmiuc. N-a uitat de unde a plecat: „La multi ani moșul meu drag!”

Vicecampionul olimpic Marius Cozmiuc a făcut un gest impresionat față de bunicul său în vârstă de 83 de ani. Sportivul a demonstrat că nu și-a uitat originile modeste.

04 aug. 2021, 19:42

Vicecampionul Marius Cozmiuc, în vârstă de 28 de ani,  care a câștigat medalia de argint în proba de dublu rame canotaj (alături de Ciprian Tudosă) la Jocurile Olimpice de la Tokyo, a făcut un gest absolut impresionant față de bunicul său de 83 de ani, cu ocazia unui eveniment extrem de special.

Sportivul a pus la gâtul bătrânului, prețioasa medalie de argint, pentru a-și demonstra dragostea și recunoștința față de bunicul său, cu ocazia împlinirii vârstei de 83 de ani.

Marius Cozmiuc a postat și o fotografie pe rețelele de socializare alături de părintele său și i-a transmis un mesaj înduioșător celui căruia i se spune „moșu”.

„Astăzi este ziua bunicului meu drag! De când am început acest sport și până în prezent de fiecare data când ajungeam acasă mergeam la Moșu (așa ii zic eu) sa „mă laud” cu medaliile câștigate! Moșu a ținut în mâini zeci de medalii de la campionate naționale, balcanice, europene și mondiale dar azi, când a împlinit 83 de ani a ținut în mâini cea mai valoroasa medalie, cea olimpică!

Sunt foarte bucuros și mândru că i-am făcut această bucurie! La multi ani moșul meu drag! Sa fii sănătos și să îți dea Dumnezeu ani multi alaturi de noi! Te iubim!”.

Vicecampionul Marius Cozmiuc. Argint la dublu rame

Marius Cozmiuc și Ciprian Tudosă

au încheiat cursa cu un timp de 6:16,58, clasându-se pe locul doi.

Medalia de aur a fost cucerită de campionii en-titre Martin și Valent Sinkovici din Croația, care au încheiat cursa în 6:15.29. Bronzul a fost câștigat de Danemarca, cu timpul 6:19.88.

Marius Cozmiuc nu e singurul membru al familiei care luptă pentru o medalie la JO. Soția sa, Ionela Lehaci (Cozmiuc) a concurat la scurt timp în finala la dublu vâsle feminin – categorie ușoară, alături de Gianina Beleagă.

În momentul acesta, delegaţia României la JO Tokyo 2020 are o medalie de aur şi trei de argint.  Ana Maria Brânză Popescu a luat locul 2 la spadă, iar toate celelalte medalii sunt aduse de canotaj!

Ultima oară când canotajul român a adus cel puțin 3 medalii la Jocurile Olimpice a fost în 2004, la Atena. Atunci, trei bărci de la feminin, printre care cea de 8+1, au luat aurul.]