Gestul inedit pe care Sofia Vicoveanca îl face pe scenă: „Am grijă și de public, dar și de mine”

Sofia Vicoveanca este una dintre cele mai iubite artiste de muzică populară din vechea generație, și nu doar datorită talentului, ci și datorită modului în care interacționează cu publicul și respectului pe care-l poartă acestuia. Artista are momente memorabile împreună cu publicul.

17 iul. 2023, 13:30

Sofia Vicoveanca a cântat în ultima perioadă prin țară, dar a fost și în Canada și în Italia ca să le cânte românilor de acolo. Artista susține că nu a făcut niciodată playback și dezvăluie că, între piese, face pauze pentru a povesti diverse întâmplări.

În primul rând, toți cei care au fost în sală au trăit în vremurile noastre, cu obiceiurile noastre. Nu vreau să mă laud, dar s-au simțit bine. Pentru că, în general, au ținut neapărat să facem poze și să discutăm în afara scenei. Să ne povestim. A fost bine, dar emoțiile au fost pe măsură. De fiecare dată, pentru mine întâlnirea cu publicul este o plăcere, dar este și un examen. Noi în fața publicului intrăm de fiecare dată în examen. Eu cânt, nu merg pe playback„, a declarat artista bucovineancă pentru viva.ro

Gestul inedit pe care Sofia Vicoveanca îl face pe scenă: „Am grijă și de public, dar și de mine”

Sofia Vicoveanca spune că îi place să interacționeze cu publicul și altfel decât prin muzică astfel că, între piese, îi spune diverse povești, fie legate de cântecul pe care urmează să-l interpreteze, fie legate de propria viață. Artista este de părere că aceste pauze pentru povști sunt benefice atât publicului, cât și ei înseși.

Am grijă când vorbesc. Cântecul e cântec. Eu la vârsta aceasta, printre melodii, pentru a mai respira puțin, mai povestesc câte ceva legat de cântec, de o întâmplare, ca să-i fac să se simtă bine. Am grijă și pentru ei, dar și pentru mine. Le mai povestesc diverse întâmplări„, a mai declarat cântăreața pentru sursa citată.

Citeste si Sofia Vicoveanca, extrem de activă la 81 de ani: „Eu mă ocup singură de curățenie şi merg şi la concerte”

Cum a reacționat Sofia Vicoveanca când a aflat că un preot îi recită poeziile la înmormântări: „Doamne, mă ferește!”

Sofia Vicoveanca nu doar cântă, ci scrie și poezii. Mai demult, artista a aflat că un preot îi recită poeziile la înmormântări. Multe poezii scrise de îndrăgita artistă sunt despre relația cu Dumnezeu, astfel că l-au inspirat și pe călugărul respectiv. Cântăreața, însă, nu s-a supărat, dimpotrivă.

Doamna Sofia, știți că eu la înmormântări spun o poezie de-a dvs?’, ‘Cum, părinte? La înmormântări spuneți poezii, părinte?’, ‘Da nu știți…’, ‘Doamne, mă ferește!’ Mă rog. Scriu poezii care se potrivesc peste tot… Aici, în spectacole, îmi dau drumul puțin și spun câteva poezii închinate lui Dumnezeu. Le aleg pe sprânceană. Eu pe porțiunea aceasta mă odihnesc, după ce îmi cânt întâi cântecul. Și apoi trec la povești. Cam acestea sunt popasurile mele de vorbă„, a povestit Sofia Vicoveanca pentru viva.ro.