Gestul pe care îl fac românii din diaspora după ce votează: haştagul #ăştia sau #ăsta a devenit viral

ALEGERI PREZIDENŢIALE TURUL II 2019. Gestul pe care îl fac românii din diaspora după ce votează: haștagul #ăștia sau #ăsta a devenit viral!

RomaniaTV.net
24 nov. 2019, 11:03
Gestul pe care îl fac românii din diaspora după ce votează: haştagul #ăştia sau #ăsta a devenit viral

Mulți dintre românii din Diaspora care au votat au postat pe rețelele de socializare fotografii cu buletinele lor și cu haștagul #ăştia sau #ăsta, acestea devenind virale pe rețelele de socializare.

Citeşte şi ALEGERI PREZIDENŢIALE 2019, TURUL 2. Dezinteres total în unele zone zone din ţară. Care sunt secţiile unde a votat un singur om

„Ieșiti la vot. Noi am votat. Doamne ajuta „Ăstia” ???”, „Noi „ăștia” am votat!!!✌”, „ĂȘTIA chiar că au votat!! De la ăl cu țâța-n gură pân la ăl cu barba sură la vot!!”, sunt doar câteva dintre mesajele postate pe Facebook. #ăștia sau #ăsta sunt folosite de cei care s-au simțit lezați de o declarație a fostului premier Viorica Dăncilă, care i-a numit „ăștia” pe românii din diaspora.

Viorica Dăncilă susține însă că exprimarea a fost scoasă din context:

„Înțeleg perfect indignarea pe care o poate genera o asemenea exprimare, DACĂ ACEASTA MI-AR APARȚINE. Din păcate, declarația a fost scoasă din contextul în care a fost făcută (o enumerare mai amplă de categorii socio-profesionale, membri sau simpatizanți ai unui partid sau ai altuia, cetățeni români din țară sau din diaspora – toate supuse, în timp, unei încercări de împărțire și dezbinare din partea actualului președinte, la care face adesea referire folosind astfel de termeni)”, a scris Dăncilă într-o postare pe Facebook. facă pentru ca ei să vină în ţară”, a declarat Viorica Dăncilă.