Gesturi exagerate din cauza coronavirusului! Angajaţii au legat spirtul cu lanţ pentru a nu mai fi furat

Panica provocată de coronavirus i-a făcut pe români să recurgă la gesturi exagerate. Aceştia cumpără în cantităţi uriaşe alcool sanitar, unii ajungând chiar să-l fure din băile centrelor comerciale, unde sunt amplasate soluţii de dezinfectat. 

RomaniaTV.net
12 mart. 2020, 10:49

În urma isteriei create de coronavirus, un tânăr a postat o fotografie pe pagina sa personală de Facebook, în care angajţii unui centru comercial, care se ocupă de îngrijirea băilor din instituţie, au legat sticla de spirt cu lanţul pentru a nu se mai fura de către vizitatori. De asemenea, măsura luată de ei a fost însoţită şi cu mesajul lipit pe oglindă în care aceştia îi roagă pe cetăţeni să „NU MAI FURATI SPIRTUL”. 

De asemenea, aceasta nu este singura consecinţă în urma pandemiei de coronavirus. Românii cumpără angro alcool sanitar din supermarketuri şi din farmacii, ajungând să golească rafturile imediat după ce au fost aprovizionate. 

Managerii din supermarket le cer clienţilor să cumpere chibzuit, punând anuţuri care îi informează că nu pot cumpăra mai mult de 12 bucăţi de persoană: „Nu încurajăm vânzarea angro. Puteţi achiziţiona maxim 12 buc./ pers.”

Autorităţile au început să ia măsuri împotriva acestui consum nechibzuit, astfel că profesorul doctor Adrian Streinu-Cercel a explicat faptul că spirtul nu este bun ca dezinfectant și spulberă astfel mitul românilor. Cerlcel a precizat, la Antena 3, că dezinfectarea în cazul epidemiei de coronavirus de face cu substanțe pe bază de clor și pe bază de biocide.

„Alcoolul sanitar nu este bun, nu foloseşte la nimic. Spirtul medicinal nu este bun. Substanţele pe bază de alcool, dar speciale, pe bază de biocide sunt bune. Spirtul nu este biocid. Sunt bune şi substanţele pe bază de clor, dar nu clorhexidina, pentru că s-a demonstrat că nu este activă pe coronavirus. Este lucru cert în documentele oficiale ale OMS. Cele din bucătărie care au clor sunt foarte bune, numai că alea şi ard. Atunci, trebuie avută foarte mare grijă pentru că structura pielii mâinii este foarte importantă pentru viaţa de zi cu zi”, a declarat Adrian Streinu-Cercel.