Ghanim Al Muftah, tânărul fără picioare care a impresionat, alături de Morgan Freeman, la festivitatea de deschidere a Cupei Mondiale din Qatar, vrea participe la Jocurile Paralimpice şi să fie prim-ministru VIDEO

Tânărul care a participat alături de Morgan Freeman la ceremonia de deschidere a Cupei Mondiale se numeşte Ghanim Al Muftah, este influencer pe Youtube şi are 20 de ani, notează publicaţia britanică Daily Mail.

21 nov. 2022, 13:18
Ghanim Al Muftah, tânărul fără picioare care a impresionat, alături de Morgan Freeman, la festivitatea de deschidere a Cupei Mondiale din Qatar, vrea participe la Jocurile Paralimpice şi să fie prim-ministru VIDEO

Al Muftah este cunoscut pentru discursurile sale motivaționale și pentru prezența sa pe rețelele de socializare, apărând la TEDxQatarUniversity în 2018, la vârsta de 16 ani, pentru a vorbi despre afecțiunea sa, sindromul de regresie caudală.

Sindromul de regresie caudală (SRC) afectează dezvoltarea jumătății inferioare a corpului, care poate include coloana vertebrală, membrele, vezica urinară și intestinele.

Muftah, născut în Qatar, a fost ales ca unul dintre ambasadorii oficiali ai Cupei Mondiale FIFA din acest an.

Într-o declarație, studentul la studii politice la Universitatea Loughborough a declarat: „În cadrul capacităților mele de ambasador [al Cupei Mondiale FIFA], vreau să transmit un mesaj de speranță, incluziune, pace și unitate pentru umanitate”.

Al Muftah este cunoscut pentru filantropia sa, după ce a înființat Asociația Ghanim cu ajutorul familiei sale. Asociația donează scaune cu rotile persoanelor aflate în nevoie.

Citeşte şi: Dan Negru aruncă pe piață o nouă teorie a conspiraţiei: „Mondialul e regizat, nu pariaţi pe meciuri!” Cine trage sforile din umbră

Tânărul, care are peste trei milioane de urmăritori pe Instagram, a fost, de asemenea, numit „Ambasador al păcii” de către Alteța Sa Regală Emirul Kuweitului, șeicul Sabah Al-Ahmad Al-Sabah, în 2014.

În ciuda condiției sale fizice, Al Muftah spune că înotul, scuba diving, fotbalul, drumețiile și skateboarding-ul sunt sporturile sale preferate.

Fotbalul se află în capul listei. La școală, tânărul obișnuia să joace purtând pantofi pe mâini și alerga după minge cu prietenii săi „de mărime normală”. El speră să concureze la Jocurile Paralimpice.

În plus, Al Muftah are și aspirații politice. Este student la Științe Politice la Universitatea Loughborough și-și propune să devină prim-ministru al Qatarului, potrivit publicației Maktoobmedia.

Citeşte şi: Un nou divorţ zguduie showbizul. Florentin Petre, reacţie după ce a înşelat-o pe fosta Miss a Bulgariei: „Cale de împăcare nu mai există”