Gheboasă a intrat şi în atenţia ANAF. Ce probleme are trapperul cu autorităţile fiscale

Versurile melodiilor interpretate de Gheboasă la Untold au inflamat opinia publică, dar au provocat și autosesizarea Grupării de Jandarmi Mobilă Cluj Napoca, care l-a amendat pe manelist, cu 1.000 lei, la începutul săptămânii trecute.
Filip Stan
15 aug. 2023, 12:47
Gheboasă a intrat şi în atenţia ANAF. Ce probleme are trapperul cu autorităţile fiscale

Gheboasă a declarat, în exclusivitate la România TV, că va contesta amenda în instanță, spunând că nu i se pare normal ca doar el să fie sancţionat şi chiar acuzând autorităţile de rasism şi discriminare.

În urma acuzaţiilor artistului, Jandarmeria a hotărât să amendeze şi alţi artişti, printre care Paraziţii şi Macanache.

Gheboasă, al cărui nume este Gabriel Gavriș, are și alte probleme, cu autoritățile fiscale. Pe 15 iunie 2023, Administrația Județeană a Finanțelor Publice Dâmbovița- Serviciul Registru Contribuabili, Declarații Fiscale Persoane Juridice a publicat un anunț colectiv în care se află și numele lui Gabriel Gavriș, al cărui domiciliu fiscal este în Târgoviște, orașul său natal.

În dreptul numelui manelistului apare explicația „Notificare-retur martie 2023 nr.22871/05.05.2023”, conform datelor consultate de Fanatik. Și cu câteva luni înainte fusese emis un act asemănător, fiind vorba despre o notificare-retur din februarie 2023. Notificarea de conformare este emisă de organul de inspecţie fiscală și este transmisă contribuabilului/plătitorului.

“Vă aducem la cunoştinţă că, potrivit prevederilor art. 121^1 din Legea nr. 207/2015 privind Codul de procedură fiscală, cu modificările şi completările ulterioare, a fost emisă prezenta notificare, în scopul reanalizării situaţiei fiscale şi, după caz, pentru a proceda la depunerea sau corectarea declaraţiilor fiscale, anterior eventualei selectări pentru efectuarea unei acţiuni de inspecţie fiscală.”, se menționează în notificarea tip de pe site-ul ANAF.

Citeşte şi: Mădălin Ionescu și-a deschis sufletul, la doi ani de la moartea tatălui său: „S-a stins în fața mea. Vă spun pentru prima oară povestea sfârșitului său”

„Din analizele efectuate de organele fiscale asupra datelor şi informaţiilor deţinute, comunicate de dumneavoastră sau primite/obţinute din alte surse, au rezultat următoarele riscuri fiscale în legătură cu activitatea dumneavoastră. Referitor la riscurile fiscale menţionate, vă rugăm să procedaţi la analizarea acestora şi la eventuala depunere sau corectare a declaraţiilor fiscale, în termen de 30 de zile de la data comunicării prezentei notificări.”, se mai scrie în document.

Conform datelor consultate de sursa citată, numele lui Gabriel Gavriș s-a aflat și anul trecut într-un anunț colectiv din 31 august 2022, emis de Municipiul Târgoviște (primăria orașului) – Serviciul Urmărirea și Executarea Silită a Obligațiilor Fiscale. În dreptul numelui lui Gheboasă se află explicația „Somație și Titlu Executoriu nr.27676/11.08.2022”.

Somaţia este un document emis de organul de executare silită prin care se oferă un termen de graţie de 15 zile pentru plata creanţelor fiscale restante (debitul). Prin emiterea somaţiei începe executarea silită. Somaţia este însoţită de un exemplar al titlului executoriu și cuprinde numărul dosarului de executare, suma pentru care se începe executarea silită, termenul în care cel somat urmează să plătească suma prevăzută în titlul executoriu, indicarea consecințelor nerespectării acesteia,  posibilitatea de a intra într-o procedură de mediere

Conform ANAF, în cazul în care debitorul are de încasat sume certe, lichide și exigibile de la autorități sau instituții publice, executarea silită se continuă prin poprirea acestor sume ori de câte ori, ulterior comunicării somației, se depune la organul fiscal un document eliberat de autoritatea sau instituția publică respectivă prin care se certifică faptul că sumele sunt certe, lichide și exigibile.

Citeşte şi: Andreea Bălan, diagnostic crunt din partea medicilor: „Am pierdut și o parte din mine, eu nu mai sunt întreagă”

Spynews
Xtra Night Show. Gabi Bădălău și iubita lui, Daria, interviu la dublu! Ce spune rusoaica sexy despre afacerist / VIDEO
Bzi.ro
Cum a slăbit Florin Busuioc după ce a fost la un pas de moarte: „Nu mă mai duc la borcanul cu ciocolată la 2 noaptea!”
Fanatik.ro
Satul unde aproape fiecare om și-a vândut un rinichi din cauza sărăciei. Locuitorii au fost păcăliți că le va crește la loc
Capital.ro
Este interzis să conduci aceste mașini. Se pune taxă de șofer
Playtech.ro
ȘOC! Cum arată ACUM Medana și Robert de la Insula Iubirii. Au 2 copii si sunt de 18 ani ÎMPREUNĂ
DailyBusiness
Alertă pentru românii care merg la mare!
Adevarul
Noile reguli ale jocului pentru economia UE propuse de „Super Mario”. De ce SUA ar trebui să fie interesate
Spynews
Xtra Night Show. Bianca Drăgușanu vrea să facă pace cu Claudia Pătrășcanu! Cine ar fi fost vinovat de acest conflict: ”Regret...” / VIDEO
Spynews
Xtra Night Show. Petrecere de fițe în showbiz! Cristina Spătar și-a sărbătorit ziua de naștere la restaurantul lui Adrian Minune: ”A fost superb” / VIDEO
Evz.ro
Acești nativi rămân fără loc de muncă. Urmează concedieri
Impact.ro
Fiica lui Virgil Ianțu, apariție de INFARCT! Jasmina s-a pozat aproape DEZBRĂCATĂ! WOW!
Prosport.ro
GALERIE FOTO. Mihaela Borcea, imagini îndrăznețe: și-a etalat bustul generos în costum de baie!
wowbiz.ro
Andreea Antonescu a spus ce crede despre relația Andreei Bălan cu Victor Cornea! Ce reacție a avut când a auzit de nunta secretă a prietenei sale: „Adevărul îl știm noi”
Cancan.ro
Tragedie în ziua de Rusalii! Radu Tudose, patronul firmei de lactate din Ibăneşti, a murit ca un erou 😢
Playsport.ro
WOW, FRIGE! Veronica e cea mai fierbinte apariție de la Euro! Ce a putut să spună înaiinte de meciul României
kanald.ro
Cristian Molnar, tânărul luat de viitură în Italia, ar fi fost găsit după trei săptămâni de căutări. Familia așteaptă confirmarea identității cadavrului găsit în râul Natisone
Capital.ro
Lege pentru cei care stau la bloc. Vecinii sunt obligați să plătească
StirileBZI
Este criză a locurilor de muncă de la stat? Ce preferă tinerii acum
Prosport.ro
GALERIE FOTO. „Devoratoarea de milionari” din Călărași i-a înnebunit pe englezi!
stirilekanald.ro
A murit la 36 de ani în timp ce se afla în vacanță. "Regina frumuseții", atac de cord pe iaht
substantial.ro
Teoria lui Darwin despre Conștiința Animalelor Suferă o Schimbare Radicală: Albinele pot Fi Conștiente
MediaFlux
IMPORTANT pentru pensionari. Sfaturi pentru seniori privind banii de pensie
Shtiu.ro
Top 3 țări cu cei mai proști locuitori. Îi trimiți după apă, vin cu pâine! Pe ce loc sunt românii?