Gheboasă, față în față cu jandarmii care l-au amendat, la tribunal. Artistul îi acuză pe aceștia de rasism

Jandarmii care l-au amendat pe Gheboasă pentru că nu și-a cenzurat versurile pieselor la un festival au fost chemați de artist în instanță.

29 ian. 2024, 09:35
Gheboasă, față în față cu jandarmii care l-au amendat, la tribunal. Artistul îi acuză pe aceștia de rasism
Gheboasă, față în față cu jandarmii care l-au amendat

Miercuri, trapper-ul Gheboasă, pe numele lui real Gabriel Gavriș, va sta față în față cu angajații din cadrul Jandarmeriei Cluj, pentru a lămuri problema sancțiunii contravenționale pe care a primit-o fiindcă a cântat obscen, la un festival de muzică organizat vara trecută.

După ce imaginile cu prestația trapper-ului au ajuns în spațiul public, Jandarmeria Cluj s-a sesizat din oficiu și a luat măsuri drastice, aplicându-i lui Gheboasă o amendă în valoare de 1.000 de lei, „pentru proferarea de injurii, expresii jignitoare sau vulgare, de natură să tulbure ordinea şi liniştea publică sau să provoace indignarea cetăţenilor ori să lezeze demnitatea şi onoarea acestora”.

Citește și: Gheboasă recunoaște că distribuie și consumă droguri. Înregistrarea care îl dă de gol pe cântăreț: „Dacă luăm 10 grame, ne dă cu 5 milioane”

Totodată, jandarmii au decis să sesiseze și Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării (CNCD).

„Am primit amendă 1.000 de lei din partea Jandarmeriei de la Cluj, având în vedere faptul că, acolo, pe scena hip hop, au mai cântat și alți artiști care au avut versuri poate mai rele, poate la fel de rele ca ale mele, cu aceleași conotații sexuale. Cum să fac eu rasism, cum să nu suport eu țiganii? Eu iubesc țiganii, îi reprezint. Cum să spună că eu cânt împotriva țiganilor, împotriva romilor? Eu sunt singurul black skin care a cântat acolo, sunt singurul țigan și nu au avut motiv să se ia de mine, dar Jandarmeria mi-a dat amendă pe ochi frumoși.

Citește și: Gheboasă a intrat şi în atenţia ANAF. Ce probleme are trapperul cu autorităţile fiscale

Ei nu văd ce se întâmplă în comentarii pe Facebook, acolo unde toată lumea mă înjură, acolo este cel mai mare rasism la adresa mea. Sunt cuvinte jignitoare aduse la adresa mea de persoane puțin mai în vârstă, care nu mă cunosc. Asta se numește ură de rasă la adresa mea. Mi-au făcut plângere la Consiliul de Combatere a Discriminării pentru piesa Dă-i țiganca, pe care am cântat-o. E posibil așa ceva?! Mi se pare revoltător ca doar eu să primesc amendă 1.000 de lei, pe care, bineînțeles, nu o s-o plătesc. O să merg în instanță. Deja am și un avocat”, a Gheboasă, la scurt timp după ce a fost sancționat contravențional pentru că a cântat obscen, potrivit spynews.ro.