Ghenadi Ziuganov, candidatul comuniştilor ruşi la prezidenţiale

Partidul comunist rus, principala formaţiune de opoziţie parlamentară a ţării, şi-a desemnat sâmbătă liderul, Ghenadi Ziuganov, drept candidat la alegerile prezidenţiale din martie, acesta având obiectivul declarat de a ajunge în cel de al doilea tur de scrutin cu Vladimir Putin.

RomaniaTV.net
17 dec. 2011, 18:37
Ghenadi Ziuganov, candidatul comuniştilor ruşi la prezidenţiale

Ghenadi Ziuganov, în vârstă de 67 de ani, fost aparatcik al Partidului comunist sovietic şi membru al Politburo, conducător al Partidul comunist rus de la începutul anilor ’90, a fost desemnat candidat în unanimitate la congresul partidului din apropiere de Moscova, conform site-ului formaţiunii. Cu acest prilej, el a rostit un discurs intitulat ‘Rusia în pragul marilor schimbări’, informează sursa citată. Liderul comunist a declarat că-l va invita ‘personal’ pe Vladimir Putin la dezbateri politice în timpul campaniei electorale, potrivit Ria Novosti.

O posibilitate pe care Putin, preşedinte între 2000 şi 2008, apoi devenit şef al guvernului pentru că nu putea candida pentruun al treilea mandat consecutiv, şi care şi-a anunţat intenţia de a reveni la Kremlin în martie anul viitor, a respins-o din nou joi. Ghenadi Ziuganov va lua parte la alegerile prezidenţiale pentru a patra oară, după 1996, 2000 şi 2008. În 2004, în contextul dominaţiei incontestabile a lui Vladimir Putin, pe atunci preşedinte şi candidat la realegere, el a renunţat să mai candideze.