Gheorghe Cârciu, secretar de stat în Departamentul Românilor de Pretutindeni, a vizitat comunitățile românești din Ucraina: ”I-am asigurat de întreg sprijinul nostru”

Secretarul de stat Gheorghe Cârciu, din cadrul Departamentului pentru Românii de Pretutindeni, a vizitat Ucraina, în acest weekend, având întâlniri cu mai mulți reprezentanți ai comunităților românești din țara vecină.

23 mai 2023, 11:28

În cadrul discuțiilor pe care le-a avut în țara vecină, Gheorghe Cârciu i-a asigurat pe români de „întregul sprijin” al Departamentului Românilor de Pretutindeni.

„Dialogul direct pe care-l am cu românii din comunitățile istorice este de neînlocuit!

Mă bucur că am reușit să ajung în acest weekend la Ismail, unde am avut discuții cu comunitatea românească și nu numai. Am fost, de asemenea, împreună cu Preasfințitul Părinte Veniamin, Episcopul Basarabiei de Sud și profesorul Mecineanu Mihai și la sediul Asociației Cadrelor Didactice din Regiunea Odesa, care a fost dotat prin finanțarea Departamentului pentru Românii de Pretutindeni(DRP).

Le-am putut prezenta nemijlocit programele pe care le avem în cadrul DRP și i-am asigurat de întreg sprijinul nostru. I-am rugat să ne comunice ori de câte ori există idei pe care le putem dezvolta împreună, în interesul lor.

În plus, în întâlnirea pe care am avut-o cu Rectorul Universității Umaniste de Stat din Ismail, Yaroslav Kiciuk, am discutat despre sistemul de educație, în special despre învățământul pedagogic și formarea de cadre didactice care să predea în limba română”, anunță, pe Facebook, secretarul de stat Gheorghe Cârciu, din cadrul Departamentului pentru Românii de Pretutindeni (DRP).

Citește și: Premierul Ciucă, în a doua zi de grevă a profesorilor: Cererile sindicatelor din Educație „sunt absolut foarte, foarte greu de îndeplinit în momentul de față”