Gheorghe Caruz continuă dezvăluirile. ACUZAŢII GRAVE la adresa JUDECĂTORULUI Surdu Mihailă

Dupa ce, la inceputul acestei saptamani, afaceristul brailean Gheorghe Caruz a declarat pentru Infobraila ca in spatele declinului afacerilor sale, s-ar afla "o grupare infractionala", care cuprinde atat politicieni si oameni de afaceri, cat si judecatori, afirmand ca a fost contactat de catre un deputat care i-a transmis ca trebuie sa dea 5 miliarde unui arab pentru a nu avea necazuri, miliardarul din TOP 500 Forbes vorbeste despre modul in care aceasta grupare a intervenit "pana in instante".

19 iun. 2014, 12:32
Gheorghe Caruz continuă dezvăluirile. ACUZAŢII GRAVE la adresa JUDECĂTORULUI Surdu Mihailă

Gheorghe Caruz a spus pentru infobraila.ro ca „grupul infractional”, amintit in mod repetat, actioneaza impotriva firmelor sale, unele dintre acestea fiind „inchise prin abuz”, intervenindu-se „pana in instante”: „Au relatii incat anumite procese ale mele cad la unele complete de judecata, care dau solutii neconforme cu legea”.

Citeşte şi Milionar brăilean: „Îmi e frică pentru viaţa mea. Un deputat mi-a zis să dau 5 miliarde sau o să am necazuri”

Omul de afaceri spune ca cel mai bun exemplu in acest sens este un proces din 2013, mai precis dosarul 5604/196, avand ca parti SC SOROLI COLA SA (apelant), firma detinuta de Caruz, si BRD Braila (intimat), aducand in discutie numele judecatorului Surdu Mihaila, presedintele Biroului Electoral Judetean Braila in campania electorala pentru alegerile europarlamentare.

Luni, 16 iunie 2014, la Tribunalul Braila a avut loc cel de-al treilea termen in acest dosar. Caruz, prin avocatii sai, a cerut recuzarea judecatorului Mihaila, insa instanta i-a respins cererea. Totodata, judecatorul a cerut sa se abtina de la solutionarea recursului, fiindu-i incuviintata abtinerea.

Gheorghe Caruz spune ca a cerut recuzarea fostului sef al BEJ Braila pentru ca, in alte dosare, ar fi avut, in mod public, o atitudine vadit partizana.

Citeşte şi Băsescu: Guvernul Boc a rezolvat problemele de fond ale României într-o perioadă extrem de dificilă

„Domnul judecator Surdu Mihaila a fost recuzat de noi si in alte dosare pentru ca s-a exprimat in plina sedinta: „Lasa ca gasesc eu ac de cojocul vostru!”, atunci cand noi am replicat ca adversarul nostru este ilegal. In aceste conditii Mihaila a fost recuzat, iar cand a vazut ca e recuzat a cerut sa se abtina”, a mentionat afaceristul.

Acuzatiile lui Caruz la adresa judecatorului brailean sunt clare, fostul presedinte al Patronatului Roman al Carnii de Porc spunand ca „grupul infractional”, amintit mai sus, „stia ca domnul Surdu va intra si ca va da o hotarare in afara legii”.

„Am constatat ca grupul infractional stia ca va intra domnul Surdu si ca va da o hotarare in afara legii si ei ce au facut. Stiind ca va intra (n.r. judecatorul Surdu Mihaila), executorii judecatoresti Micu Constantin si Badiu Florin (n.r. Biroul Eexecutorilor Judecatoresti Asociati Micu Constantin si Badiu Florin din Galati) au pus oprire pe conturile Soroli Cola, nemaiverificand daca au castigat sau nu. Stiau ca intra domnul Surdu si nu se asteptau ca noi sa il recuzam si atunci au pus oprire pe conturi. Astfel, adresa de oprire e datata cu o zi inainte de proces. Stiau ca vor castiga”, a afirmat Gh. Caruz.