Gheorghe Ciuhandu, fostul primar al Timişoarei, audiat ca martor de procurori pentru o retrocedare ilegală

Gheorghe Ciuhandu a fost audiat joi, ca martor, de procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Timişoara (CAT), într-un dosar care vizează retrocedarea ilegală a unei vile situată în apropierea Mitropoliei Banatului, una dintre cele mai selecte zone din centrul oraşului.

RomaniaTV.net
20 nov. 2014, 11:08
Gheorghe Ciuhandu, fostul primar al Timişoarei, audiat ca martor de procurori pentru o retrocedare ilegală

„Am fost citat ca martor. Faptele s-au întâmplat în urmă cu 12-13 ani, nu mai ţin minte exact, nu am acte la mine. Eu semnam dacă actele erau avizate juridic. Nu cunosc alte detalii”, a declarat Gheorghe Ciuhandu, citat de Agerpres.

În urmă cu două săptămâni, în acelaşi dosar au fost audiaţi Ioan Cojocari, fost şi actualul secretar al Primăriei Timişoara, şi Nicuşor Miuţ, fostul director al Direcţiei de Patrimoniu din cadrul municipalităţii.

Potrivit rechizitoriului, dosarul vizează retrocedarea vilei care s-ar fi făcut cu acte false.

„Un cetăţean a dobândit imobilul ilegal, s-a făcut recurs în anulare şi după aceea noi am solicitat, pentru că între timp el vânduse vila, anularea contractului de vânzare-cumpărare. Am câştigat la prima instanţă, dar am pierdut la Tribunal şi la Curtea de Apel; s-a spus că e cumpărător de bună-credinţă. Aceasta e speţa (…)”, declara Cojocari după audierile de acum două săptămâni.