Decizie de ultima oră în dosarul în cazul uciderii Alexandrei şi Luizei. Pronunţarea s-a amânat. Bunicul Luizei, în lacrimi: „Vreau să se afle adevărul. Vreau fata acasă…”

Gheorghe Dincă şi-ar putea afla sentinţa în dosarul Caracal abi în septembrie. Procurorii au cerut pedeaspa maximă de 30 de ani de pușcărie. Familiile sunt revoltate pentru ca au trecut mai bine de 3 ani de când nu au mai aflat nimic de fetele lor. Procesul li s-a parut o bătaie de joc și acuză faptul ca atât probele din dosar cât și felul în care a fost instrumentat sunt fictive.

12 aug. 2022, 15:01
Decizie de ultima oră în dosarul în cazul uciderii Alexandrei şi Luizei. Pronunţarea s-a amânat. Bunicul Luizei, în lacrimi: „Vreau să se afle adevărul. Vreau fata acasă…”

Familiile Alexandrei Măceşanu şi Luizei Melencu aşteaptă de ani buni să se facă dreptate şi criminalul celor două fete să fie pedepsit. Sentinţa a fost amânată. Gheorghe Dincă își va afla pedeapsa abia pe data de 9 septembrie, atunci când a fost dat un nou termen în cazul Caracal.

Procurorul de şedinţă Alexandru Dragomir, şeful DIICOT Olt, a cerut instanţei ca Gheorghe Dincă, cel supranumit monstrul din Caracal, să fie condamnat la 30 de ani de închisoare. Pentru celălalt inculpat, Ştefan Risipiţeanu, acuzat că a violat-o pe Luiza Melencu, DIICOT a solicitat o condamnare la 12 ani de închisoare.

Avocatul Alexandrei Măceșanu, Aurel Moldovan, a fost de acord şi speră ca judecătorul să dea curs cererii procurorului de caz și să-l condamne pe Gheorghe Dincă la 30 de ani de închisoare.

„Aşteptăm această decizie. Pe noi nu ne încălzeşte cu nimic. Timp de trei ani de zile am bătut porţile Tribunalului Slatina unde am dat peste o judecătoare care nu a avut interesul să se afle cu adevărat ce s-a întâmplat cu fetele, ba dimpotrivă asupra noastră s-au făcut presiuni, ridicând vocea, ameninţându-ne. Chiar ne-a amendat în repetate rânduri. Pe mine mă interesează ce s-a întâmplat acum trei ani cu fata, vreau să se afle adevărul. Vreau fata acasă, ne-aţi minţit, v-aţi bătut joc de noi. Nici noi, nici copilul asta minunat nu merita această soartă”, a spus bunicul Luizei Melencu în lacrimi.

Chiar dacă va fi condamant la 30 de ani de închisoare, Gheorghe Dincă va ispăşi o pedeapsă mult mai mică deoarece are vârsta de 69 de ani.

Pe de altă parte, Gheorghe Dincă vrea să fie condamnat „pentru orice, mai puţin pentru omor”.

Citeşte şi: Înregistrare-bombă din sala de judecată! Gheorghe Dincă a recunoscut tot în faţa judecătoarei! Filmul răpirii Luizei Melencu

Alexandra Măceşanu avea doar 15 ani. Pe 24 iulie 2019, ea a plecat de acasă spre Caracal, ca să se întâlnească cu un prieten, și a dispărut fără urmă. A doua zi, Alexandra a sunat la 112 din casa lui Gheorghe Dincă.

Anchetatorii au așteptat până dimineața ca să intre în curtea lui Dincă. După ce au găsit acolo un butoi metalic, iar sub el, cenușă și fragmente de oase umane calcinate, au anunţat că Alexandra a fost ucisă. Cazul ei a adus în atenţie dispariţia Luizei Melencu, o tânără de 18 ani care fusese văzută ultima oară tot în Caracal, pe 14 aprilie 2019.

Gheorghe Dincă a fost trimis în judecată în data de 10 ianuarie 2020 sub acuzațiile de: trafic de persoane, trafic de minori, viol, omor calificat și profanarea de cadavre sau morminte.