Răsturnare de situatie în cazul Caracal! Gheorghe Dincă a avut complici care au violat-o pe Luiza, apoi fata a fost luată de la el

Gheorghe Dincă este audiat în aceste momente la DIICOT. Este prima audiere după ce acesta și-a schimbat declarația și a spus că nu a ucis-o pe Luiza. Potrivit unor surse România TV, Gheorghe Dincă a declarat că a avut mai mulți complici în cazul răpirii Luizei, ba chiar recunoaste ca mai multe persoane au violat-o pe fata rapită în luna aprilie. De asemenea, Dincă le-ar fi spus anchetatorilor că Luiza Melencu a fost luată din casa lui de alţi doi bărbaţi. Audirea de joi ar putea fie ultima înainte de trimiterea în judecată a dosarului Caracal. 

09 ian. 2020, 07:27
Răsturnare de situatie în cazul Caracal! Gheorghe Dincă a avut complici care au violat-o pe Luiza, apoi fata a fost luată de la el

Gheorghe Dincă este audiat din nou de procurori după ce le-a trimis o cerere în care a spus că nu a omorât-o pe Luiza şi a cerut să dea o nouă declaraţie. Principalul suspect în cazul fetelor dispărute din Caracal a fost adus joi, în jurul orei 10, la sediul DIICOT.

Potrivit surselor judiciare citate de România TV, Gheorghe Dinca şi-a scris declaraţia. Aceleaşi surse au precizat că până acum a umplut deja peste 20 paginii din care reiese că Gheorghe Dincă avut mai mulți complici în cazul răpirii Luizei. Mai mult, Dincă ar fi spus, conform surselor citate, că Luiza ar fi fost violată de mai multe persoane în casa lui şi că ulterior fata a fost luată de la el de alţi doi bărbaţi.

Procurorii DIICOT spun ca la final avocatii pot veni cu întrebari direct adresate suspectului. 

 

Avocatul lui Dincă a declarat că miercuri clientul său a mers la sediul DIICOT unde a studiat din nou dosarul întocmit de procurori şi şi-a luat notiţe într-un un caiet.

Nu a avut comentarii de făcut. A fost tacut as spune. Maine umeaza sa fie audiat asa cum a solicitat. Şi-a notat din dosar ceea ce îl interesa. Mâine (n.r. – joi) urmează să dea declaraţia. A zis că o să facă toate precizările necesare. A făcut o cerere prin care a zis ca e nevinovat cu privie la uciderea Luizei Melencu„, a declarat avocatul Claudiu Lascoschi, apărătorul lui Gheorghe Dincă.

La audiere participă şi avocata familiei Melencu, care a spus că la dosar nu există niciun fel de probe, în afara declaraţiilor date de Gheorghe Dincă.

Surse citate de România TV susţin că Gheorghe Dincă şi-a făcut strategia după gratii şi ar putea da vina pe complicele lui. Conform unor informații pe surse prezentate de România TV, Dincă vrea să dea vina pentru moartea Luizei Melencu pe Ștefan Risipiţeanu, bărbatul alături de care a violat-o pe tânără.

Această cerere de audiere poate fi o variantă să scape cu o pedeapsă mai uşoară. Poate să fie o tendinţă de a spune adevărul, poate să fie alt motiv, variante sunt„, a explicat motivele solicitării lui Dincă, avocatul Carmen Obârşanu, care apără interesele familiei Melencu.

Citeşte şi Noi dezvăluiri în dosarul Caracal. Încă o fată luată cu forţa în maşina lui Gheorghe Dincă. Ce s-a întâmplat cu ea

Gheorghe Dincă a făcut la începutul acestei săptămâni o solicitare la DIICOT în care a cerut să fie reaudiat în regim de urgenţă. În respectivas cerere, Gheorghe Dincă a afirmat că nu a ucis-o pe Luiza Melencu. Gheorghe Dincă a fost dus şi miercuri la DIICOT, el dorind să afle ce probe au anchetatorii împotriva lui, pentru a-şi pregăti declaraţia de joi.

La începutul anchetei DIICOT, Gheorghe Dincă a declarat că a ucis-o pe Alexandra Măceşanu, în data de 25 iulie şi, ulterior, i-a ars corpul într-un butoi din curtea casei sale.

De asemenea, el a susţinut că a ucis-o şi pe Luiza Melencu, de 18 ani, dispărută în luna aprilie, iar resturile corpului le-ar fi aruncat la marginea unei păduri de lângă Caracal.