Gheorghe Dincă rămâne după gratii. Judecătorii i-au prelungit mandatul de arestare cu 30 de zile

Gheorghe Dincă a ajunge din nou marţi în faţa magistraţilor Tribunalului Bucureşti. Judecătorii au admis cererea procurorilor DIICOT de prelungire a mandatului de arestare în dosarul crimelor de la Caracal. 

17 dec. 2019, 08:16
Gheorghe Dincă rămâne după gratii. Judecătorii i-au prelungit mandatul de arestare cu 30 de zile

Gheorghe Dincă a fost arestat la sfârşitul lunii iulie, după ce a recunoscut că le-a ucis pe Alexandra Măceșanu și pe Luiza Melencu. Dincă le-a mărtusit procurorilor că le-a răpit, sechestrat, violat şi ucis pe Luiza Melencu, adolescenta de 18 ani dispărută în luna aprilie, şi Alexandra Măceşanu, fata de 15 ani dispărută în luna iulie.

Citeşte şi: Butoiul lui Dincă, analizat la Măgurele. Detalii şocante în urma experimentului VIDEO

După ce le-ar fi ucis, Gheorghe Dincă a spus că le-a ars trupurile într-un butoi metalic din curtea lui Dincă din Caracal. În urma cercetărilor, anchetatorii au găsit, în butoiul invocat de Dincă, cenuşă, fragmente de oase şi dinţi, iar analizele efectuate de Institutul de Medicină Legală Bucureşti au indicat că, în proporţie de 99,93%, acestea aparţin Alexandrei Măceşanu.

Citeşte şi: Acuzaţie gravă în dosarul Caracal. Un document legat de experimentul cu butoiul lui Dincă a dispărut de la dosar

Despre trupul Luizei, Gheorghe Dincă a povestit iniţial că l-a aruncat de pe un pod în Dunăre. Apoi, a revenit asupra declaraţiei şi a spus că l-a ars tot în curtea sa din Caracal, apoi a aruncat resturile în liziera unei păduri de lângă Caracal. Anchetatorii au ridicat din locul indicat de Dincă mai multe fragmente osoase şi cenuşă, însă analizele legiştilor nu au putut stabili dacă acestea aparţin Luizei Melencu. În acest context, procurorii DIICOT au cerut ajutorul FBI pentru stabilirea ADN-ului în cazul probelor ridicate din lizieră. Doar că FBI nu a putut evidenţia ADN în probele trimise din oasele găsite în pădure, astfel că nu se poate afirma dacă acestea aparţin sau nu Luizei Melencu.