Gheorghe Dincă, mărturii din închisoare: „Am recunoscut crimele sub tortură! Am violat-o pe Alexandra pentru că m-a scos din minţi”

Gheorghe Dincă, mărturii din închisoare în ziua în care trebuia să se dea sentinţa în dosarul Caracal. Monstrul din Caracal a povestit, într-un interviu pentru Gândul, cum a violat-o pe Alexandra Măceșanu și cum a legat-o apoi de pat, în „camera goazei”, dar și cum a fost anchetat de polițiști și procurori, inclusiv de ofițeri FBI. "Am recunoscut crimele sub tortură!", a mai spus Gheorghe Dincă.

12 aug. 2022, 15:30
Gheorghe Dincă, mărturii din închisoare: „Am recunoscut crimele sub tortură! Am violat-o pe Alexandra pentru că m-a scos din minţi”

Gheorghe Dincă a povestit, în interviul pentru Gândul, ce s-a întâmplat în curtea sa, încă din dimineața descinderii întârziate pe care polițiștii și procurorii au făcut-o în locuința sa din Caracal după apelul disperat al Alexandrei Măceşanu la 112.

Gheorghe Dincă neagă că ar fi ucis-o pe Alexandra și descrie o serie de presupuse torturi la care ar fi fost supus pentru a recunoaște atât uciderea Alexandrei, cât pe cea a unei alte fete dispărute, Luiza Melencu, despre care se presupune că ar fi fost răpită, violată și omorâtă în același mod ca și adolescenta de 15 ani.

Citeşte şi: Decizie de ultima oră în dosarul în cazul uciderii Alexandrei şi Luizei. Pronunţarea s-a amânat. Bunicul Luizei, în lacrimi: „Vreau să se afle adevărul. Vreau fata acasă…”

S-a mers pe măsluire. Toate probele din dosar, văzute de oamenii de ştiinţă şi specialişti, duc că nu există probe şi eu nu am săvârşit acele orori. 

Am două capete de acuzare, sunt  acuzat de două omoruri, de două profanări de cadavre, de două traficări de persoane, de două violuri. Din tot ce s-a întâmplat, tot ce s-a întîmplat este un viol. Pentru că persoana respectivă, care i-am plătit … pe Alexandra. Este adevărat. Pentru că m-a scos din minţi şi nici nu a vrut să restituie banii şi nici să presteze …treaba a degenerat şi atunci am luat-o cu forţa. Recunosc şi indiferent ce ar fi, asta aşa s-a întâmplat„, a declarat Gheorghe Dincă, pentru Gândul.

Dincă neagă faptul că a bătut-o pe Alexandra şi spune că din contră el a fost cel torturat timp de 2 ore şi 45 de minute de forţele de ordine care au intrat în casa lui. Mai mult, cel supranumit monstrul din Carcal susţine că a fost bătut şi ameninţat şi forţat să-şi schimbe declaraţiile.

Întrebat unde sunt fetele Alexandra şi Luiza, Dincă a spus că „sunt plecate în Turcia, duse de cineva” pentru prostituţie.

„Acesr Buţă Ştefan care le-a răpit de la mine. Acest Băluţă Ştefan, un tip din Bucureşti. … Am fost bătut şi nevoit să iau asupra mea şi am acceptat … mi-au zis … câte persoane ai omorât? Numai astea două? Şi în timpul bătăii am zis nu două, două sunt îngropate la mine în curte. După aceea s-a declanşat nebuia să caute cu excavatorul şi nu s-a găsit niciun os uman. Credeţi-mă, alea sunt făcături.”, a mai spus Dincă.

Vă reamintim că Alexandra Măceșanu a dispărut în data de 24 iulie 2019, iar o zi mai tărziu aceasta a reușit să sune la 112. Autoritățile au intervenit 19 ore mai târziu, în 26 iulie, când Alexandra nu a mai fost găsită. Anchetatorii au presupus că fata de numai 15 ani a fost incinerată complet într-un butoi pentru topit smoală în curtea lui Gheorghe Dincă.

Familiile Alexandrei Măceşanu şi Luizei Melencu aşteaptă de ani buni să se facă dreptate şi criminalul celor două fete să fie pedepsit. Sentinţa a fost amânată. Gheorghe Dincă își va afla pedeapsa abia pe data de 9 septembrie, atunci când a fost dat un nou termen în cazul Caracal.

Procurorul de şedinţă Alexandru Dragomir, şeful DIICOT Olt, a cerut instanţei ca Gheorghe Dincă, cel supranumit monstrul din Caracal, să fie condamnat la 30 de ani de închisoare. Pentru celălalt inculpat, Ştefan Risipiţeanu, acuzat că a violat-o pe Luiza Melencu, DIICOT a solicitat o condamnare la 12 ani de închisoare.