Gheorghe Dincă rămâne în arest. Decizie de ultimă oră a magistraţilor

Magistrații Curții de Apel Craiova au respins, joi, cererea Gheorghe Dincă de a fi judecat în libertate. Acesta rămâne în continuare în arest. 

28 iul. 2020, 13:15
Gheorghe Dincă rămâne în arest. Decizie de ultimă oră a magistraţilor

Suspectul în cazul celor două fete răpite din Olt contestase măsura arestului preventiv după mai bine de un an în care a stat în închisoare. El este trimis în judecată pentru uciderea Alexandrei Măceșanu și Luizei Melencu. Gheorghe Dincă a fost audiat, marţi, şi le-a spus magistraților că este nevinovat și că își dorește să fie judecat în stare de libertate.

Cererea i-a fost însă respinsă.

Reamintim că a trecut un an de când Alexandra Măceşanu a dispărut. Pe 24 iulie 2019, fata a plecat din satul natal Dobrosloveni spre Caracal cu o maşină de ocazie. Urma să se întâlnească cu prietenul ei. Pentru că nu s-a mai întors acasă, părinţii s-au alarmat au început căutările. Tatăl Alexandrei a anunţat şi poliţia din localitate, a fost trimis acasă, să revină a doua zi.

A doua zi, părinţii au mers din nou la poliţie. La prânz, Alexandra a sunat la 112 si a povestit că a fost rapita, violata si este tinuta sechestrata intr-o casă. După ora bune, poliţiştii au intrat în sfârşit în curtea indicată de Alexandra, anunţând la câteva ore că au găsit doar rămăşiţe umane carbonizate.

Gheorghe Dincă este acuzat că a răpit, sechestrat, violat, ucis şi apoi profanat cadavrele a două fete, Luiza Melencu, de 18 ani, pe care a luat-o în maşină la autostop pe data de 14 aprilie 2019 şi Alexandra Măceşanu, de 15 ani, răpită la data de 25 iulie 2019.

Citeşte şi Mama Alexandrei Măceşanu, cu ochii în lacrimi: „Alexandra este în viaţă” VIDEO