Gheorghe Falcă este noul preşedinte al PDL Arad. A câştigat la 56 de voturi distanţă

Primarul municipiului Arad, Gheorghe Falcă, este noul preşedinte al organizaţiei judeţene a PDL, câştigând la 56 de voturi distanţă faţă de contracandidatul său, Nicolae Ioţcu, preşedinte al Consiliului Judeţean Arad, informează Mediafax.

26 oct. 2013, 13:12
Gheorghe Falcă este noul preşedinte al PDL Arad. A câştigat la 56 de voturi distanţă

La Consiliul de coordonare judeţean al PDL Arad au fost prezenţi peste 650 de delegaţi, care au votat noua conducere, pentru funcţia de preşedinte al organizaţiei judeţene candidând primarul municipiului Arad, Gheorghe Falcă, şi preşedintele Consiliului Judeţean Arad, Nicolae Ioţcu.

În urma alegerilor, Falcă a obţinut 351 de voturi, în timp ce Ioţcu a obţinut 295, iar 14 voturi au fost declarate nule.

În discursul său de dinaintea votului, Falcă a spus că a venit la Consiliul de corordonare judeţean ”nu cu gândul la o zi a succesului”, pentru că „e o zi a durerii”, întrucât nu s-ar putea bucura de o eventuală victorie pentru că în ultima vreme nu a existat unitate în filiala judeţeană.

El a reluat şi de această dată ideea că dreapta românescă trebuie să se unească.

Falcă a vorbit şi despre „performanţele” lui Gheorghe Seculici la conducerea organizaţiei şi a spus că acesta nu se poate retrage discret din conducerea judeţeană, propunând audienţei să accepte organizarea „unui eveniment mare” la Sala Polivalentă, delegaţii aplaudând îndelung pentru susţinerea iniţiativei.

La rândul său, fostul preşedinte judeţean, Gheorghe Seculici, şi-a ţinut ultimul discurs în această calitate, vorbind despre cei 15 ani în care s-a aflat la conducerea PDL Arad.

La prezentarea rezultatelor votului, Seculici le-a cerut celor prezenţi să ”mediteze” asupra mesajului său: ”Suntem puternici pentru că suntem în echipă şi suntem uniţi. Va trebui să rămânem uniţi”.

În 30 decembrie 2011, Falcă şi-a prezentat demisia din funcţia de prim-vicepreşedinte PDL Arad, motivul fiind legat de desemnarea candidatului PDL pentru preşedinţia Consiliului Judeţean (CJ). Primarul se declarase nemulţumit că PDL Arad nu a luat o decizie privind desemnarea candidatului, însă surse din partid declarau la vremea respectivă că Falcă era nemulţumit că socrul său, Gheorghe Seculici, şi-a exprimat intenţia de a candida, el fiind consilier judeţean. Ulterior, Falcă a declarat public că îl susţine pe preşedintele în exerciţiu al CJ, Nicolae Ioţcu, pentru că acesta s-ar fi plasat mai bine în sondaje faţă de Seculici.

În ultimii ani, între Falcă şi Seculici au existat şi alte dispute legate de decizii politice.

La stabilirea listei de candidaţi pentru alegerile parlamentare, între ginere şi socru au existat neînţelegeri. Seculici îşi dorea să devină senator în Colegiul 1, dar Falcă anunţase că va candida în acelaşi colegiu. În cele din urmă, Falcă nu şi-a anunţat candidatura, ci l-a invitat pe Mihai Răzvan Ungureanu să intre în cursa pentru Senat în Colegiul 1, blocând astfel candidatura socrului. Seculici a ales, astfel, să candideze pentru Camera Deputaţilor, dar nu a obţinut mandatul.

Despre Falcă şi Seculici, presa a relatat că au avut numeroase dispute la şedinţele de partid, unele marcate de jigniri şi îmbrânceli.

De asemenea, presa locală a scris că tensiuni şi dispute au apărut şi între Ioţcu şi Falcă, de câteva luni, motivul fiind competiţia pentru preşedinţia PDL Arad.

VEZI SI:

Seculici demisionează de la şefia PDL Arad. Finul lui Băsescu, favorit pentru a-i lua locul